<<<12 - 22 з 1485>>>


05 Січня 2024 17:00Інформація

Прозора система та потужний антикорупційний ефект: результати цифровізації будівництва у 2023 році

Будівельна сфера тривалий час була однією з найбільш корумпованих галузей у країні. Українці роками не могли отримати дозволи на будівництво — паперові документи губили, підроблювали чи гальмували їх розгляд заради хабарів. Запуск Єдиної державної електронної

21 Грудня 2023 15:24Актуально

Якість ПКД, відповідальність підрядників: що впливає на своєчасну реалізацію проєктів з відновлення

Про виконання проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії, за кошти субвенції з держбюджету говорили у середу на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА. З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на відповідні ініціативи у Чернігівській області виділено 621 мільйон гривень. 

У Чернігівській ОВА відійшли

19 Грудня 2023 10:36Інформація

«Ти як?»: на зустрічі з Оленою Зеленською обговорили результати впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я на Чернігівщині

Минулого тижня перша леді України Олена Зеленська провела зустріч із представниками регіонів, відповідальними за впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Учасники зібрання підбили підсумки роботи за 2023 рік. Так, у кожній області сформована своя команда – із заступників голів обласних військових адміністрацій та регіональних координаторів. Вони здійснюють оперативну координацію 

18 Грудня 2023 16:29Актуально

Публічні закупівлі – у полі зору робочої групи «Прозорість та підзвітність»: що маємо наприкінці року

Чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» провів учора, 15 грудня, перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, голова цієї групи.

На порядку денному – аналіз стану використання коштів, що надійшли в область з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (відповідно – проведених тендерів та виконання робіт).

Зокрема питання виникли до ходу виконання

11 Грудня 2023 16:00Актуально

Відновлення та розвиток: на всеукраїнській конференції в Києві обговорили кращі регіональні практики

Масштабна Всеукраїнська навчально-практична конференція «Ініціативи задля відновлення та розвитку: регіональний та місцевий аспекти» відбулася у столиці України наприкінці минулого тижня.

Упродовж декількох днів близько півтори сотні представників і представниць уряду, місцевого самоврядування та міжнародних організацій обговорювали теми, пов'язані з відновленням та розвитком України, з акцентом на практичних рекомендаціях та довгострокових і сталих рішеннях.

Захід став не лише платформою для обміну ідеями,

25 Листопада 2023 10:00Подія

До 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років, внаслідок яких втрачено мільйони людських життів.

У 2006 році Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу. Його здійснило керівництво ВКП(б) та уряд СРСР шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці.

Метою злочину було знищення українського народу як національної групи. Комуністичний тоталітарний

21 Листопада 2023 13:06Подія

До Дня Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з указом Президента України №872/2014 від 13 листопада 2014 року. Цей день установлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли

06 Листопада 2023 14:00Актуально

Запобігання корупції у сфері будівництва: ТОП-5 нововведень ДІАМ

Цифровізація та автоматизація процесів у будівництві є пріоритетними завданнями Державної інспекції архітектури і містобудування України (ДІАМ). Це особливо важливо в умовах відбудови країни. Адже зрозумілі і прозорі правила полегшують життя замовникам будівництва, підрядникам, та запобігають корупції у будівельній галузі. 

ДІАМ створено у грудні 2020 року в рамках комплексної реформи містобудування з метою реалізації політики державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Ключовим принципом діяльності ДІАМ є нульова толерантність до корупції.

За останні півроку ДІАМ спільно з партнерами

26 Жовтня 2023 16:00Подія

Шкільна їдальня в Іванівці має бути відбудована до кінця року

На цьому наголосив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем під час ознайомлення з ходом будівництва на території Іванівського ліцею.

Нагадаємо: будівля була зруйнована ще на початку повномасштабного вторгнення, адже село, що розташоване за 10 км від Чернігова, опинилося в епіцентрі бойових дій та окупації. Агентство відновлення коштом

20 Жовтня 2023 10:36Актуально

Міністерство відновлення затвердило принципи пріоритезації проєктів відбудови

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України затвердило методичні рекомендації щодо пріоритезації проєктів ліквідації наслідків, спричинених збройною агресією рф. Відповідний наказ був

05 Жовтня 2023 10:22Актуально

Вправи на усвідомленість в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?"

Вправи на усвідомленість – чудовий інструмент для боротьби зі стресом та його наслідками, адже їх можна використовувати де б ви не були. Ба більше, їх можна вигадувати – новій й нові, що б вас не оточувало. Головне — навчитися перемикати увагу.

 Давайте пригадаємо, навіщо

<<<12 - 22 з 1485>>>