Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Майже 53% коштів інфраструктурної субвенції об’єднані громади вже розподілили між проектами (+ графік)

    Станом на 16 серпня комісія при Мінрегіоні погодила загалом 933 інфраструктурних проекти об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які будуть реалізовані за кошти відповідної державної субвенції. Загальна сума коштів погоджених проектів – майже 792 млн грн, або 52,8 % від запланованих на 2017 рік коштів субвенції.

    З 366 ОТГ, які цього року отримують інфраструктурну субвенцію, проекти подали вже 203 громади.

    Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, за результатами чергового засідання комісії з розгляду поданих об’єднаними громадами інфраструктурних проектів, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету.

    «Темпи розробки об’єднаними громадами інфраструктурних проектів на кошти субвенції не надто високі. Для громад ефективне використання цих коштів – надважливе питання. Тому впевнені, що, як і минулого року, громади зроблять максимум від них залежного, щоб мешканці міст і сіл відчули і побачили реальні зміни, які стали можливими завдяки активності їхніх місцевих обранців та державній підтримці», — сказав В’ячеслав Негода.

    За даними Мінрегіону, об’єднані громади Закарпатської області вже розподілили між проектами усю суму субвенції. Майже розподілили кошти державної підтримки ОТГ Донецької (залишок коштів 2%), Івано-Франківської (залишок 6%) та Харківської (залишок 10%) областей.

    На квапляться з поданням проектів ОТГ Чернігівської (залишок 68%), Рівненської та Херсонської (по 67%) областей.

    Від ОТГ Київщини проектів до Мінрегіону поки взагалі не надходило.

    Проекти ОТГ Миколаївської області вже подані на розгляд комісії і будуть розглянуті на наступному засіданні.

    Повний список об’єднаних громад, що ще не подали до Мінрегіону проекти на кошти інфраструктурної субвенції, є ТУТ

    Як повідомлялося, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

    Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад врегульовано постановою Кабінету Міністрів України № 200 від 16 березня 2016 року.

    Стан подання об’єднаними громадами проектів до фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури

    (16 серпня 2017 року)

    субвенція.16.08

    http://www.minregion.gov.ua

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo