Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Комітет Верховної Ради з питань будівництва схвалив важливий законопроект для дерегуляції галузі та підвищення позиції України у Doing Business — Парцхаладзе

    8 листопада 2017 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства депутати схвалили та рекомендували прийняти в першому читанні проект Закону України №7085 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування», який передбачає закріплення на законодавчому рівні порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва.

    Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

    «Будівельний Комітет Ради схвалив та рекомендував прийняти важливий законопроект №7085, який передбачає закріплення на законодавчому рівні порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва. Зараз це питання врегульовується органами місцевого самоврядування та місцевими державними адміністраціями на власний розсуд. Такі суттєві зміни стануть значним кроком в дерегуляції галузі та мають вплинути на покращення позиції України у Doing Business за будівельним показником. Вдячний Комітетові за підтримку та плідну роботу. Маю надію, що депутати підтримають ці важливі зміни!» — сказав він.

    Крім того, зазначений законопроект пропонує:

    — встановити чітку процедуру ліцензування у будівництві;

    — врегулювати питання оплати професійної атестації виконавців окремих робіт;

    — передати функції контролю за обстеженням об’єктів (щодо надійності та безпеки під час експлуатації) виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.

    Проект Закону був розроблений Комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

    1http://www.minregion.gov.ua

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo