Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Вітчизняні будівельники розширюють кордони співпраці

    Співпраця українських організацій інженерів консультантів з професійною міжнародною спільнотою розширює свої кордони. Цього разу – в бік Словаччини.

    27 листопада 2017 року у Києві підписано Меморандум про взаєморозуміння між «Міждержавною гільдією інженерів консультантів» (МГІК) і Словацькою асоціацією інженерів консультантів (SACE). Сторони відзначили важливість економічного співробітництва для досягнення цілей розвитку України і Словацької Республіки. За документом, підписанти зобов’язалися сприяти заохоченню і розвитку взаємних контактів членів своїх організацій в Україні та Словацькій Республіці. Серед інструментів — проведення заходів щодо створення і постійного розширення мережі ділових зв’язків. Обидві сторони підтвердили зацікавленість в активізації співробітництва у  реалізації проектів в сфері будівництва.

    Директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону України Наталія Козловська відзначила важливість появи нових можливостей співробітництва з професійною міжнародною спільнотою.

    «Можна по-різному сприймати рамкові угоди. Для когось це можуть бути просто декларації, для нас – це вікно можливостей. Коли кажу «для нас», то маю на увазі усіх зацікавлених у розвитку української будівельної галузі. Вона, щоб дійсно якісно будувати свою країну, мусить бути конкурентоспроможною і цікавою для інвестицій. А основою для її розвитку є нормативно-правова база, яку маємо спільно удосконалювати, спрощувати і робити зрозумілою для всіх гравців будівельного ринку, в тому числі і зовнішніх. І в цьому, як ми розраховуємо, допоможуть нам наші партнери. Щоправда, і нам є чим поділитися в плані досвіду і знань», — сказав Олександр Непомнящий — президент Громадської спілки “Міждержавна гільдія інженерів консультантів”.

    Президент Словацької асоціації інженерів консультантів (SACE) Владислав Янота наголосив, що така співпраця буде взаємовигідною.

    «У кожного свій досвід і своє бачення можливого подальшого розвитку галузі і її секторів. Але їх синергія дає кожному можливість подивитися на якісь речі під іншим кутом і прийняти правильні для себе рішення. Ось чим важливе налагодження такої співпраці», — сказав Владислав Янота.

    Підписання Меморандуму відбулося в рамках круглого столу “Досвід взаємодії  інжинірингових компаній  з органами влади та міжнародними організаціями інженерів консультантів під час реалізації проектів міжнародних фінансових організацій” за участі представників Мінрегіону, українських проектних організацій, будівельних інститутів, громадських галузевих спільнот.

    Довідка

    SACE створена у 2003 році. Метою створення асоціації є підтримка інжинірингово-консалтингової діяльності і взаємна координація консалтингових компаній у Словацькій Республіці.  SACE є  членом FIDIC(http://www.fidicsace.sk/).

    Міждержавна гільдія інженерів-консультантів (МГІК) – незалежне професійне об’єднання, метою якого є гармонізація існуючої в Україні моделі ринку інжинірингових та консалтингових послуг у відповідності до загальновизнаних міжнародних стандартів. МГІК є афільованим членом FIDIC та асоційованим членом Європейської Федерації  Інжинірингово-Консалтингових Асоціацій (EFCA) (http://iceg.com.ua/).

    Міжнародна Федерація Інженерів-Консультантів (FIDIC) найбільша міжнародна організація в сфері будівельного консультування, яка об’єднує більше 97 національних асоціацій інженерів-консультантів по всьому світу. FIDIC проводить політику глобалізації, сталого розвитку та інтегративного розуміння бізнесу (http://fidic.org/).

    Європейської Федерації  Інжинірингово-Консалтингових Асоціацій (EFCA) — заснована у 1992–му році недержавна некомерційна організація, яка є  єдиною європейською федерацією, що представляє європейську  галузь інжинірингово-консалтингових та суміжних послуг,  у якій працює більше одного мільйону фахівців, більшість з яких мають високу кваліфікацію в широкому діапазоні дисциплін (http://www.efcanet.org/Home.aspx).

    http://www.minregion.gov.ua

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo