Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Мінрегіон планує впровадити низку важливих законодавчих змін для розвитку будівництва у 2018-му, — Лев Парцхаладзе

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує впровадити низку важливих законодавчих змін для спрощення і покращення ведення діяльності у будівництві вже у 2018 році.

    Про це повідомив заступник міністра з питань будівництва Лев Парцхаладзе на EE Real Estate Forum 2017.

    «Протягом всього 2017 року ми спостерігаємо позитивну динаміку у розвитку країни. Це хороший сигнал того, що нарешті економіка виходить із кризи і це реальний час для реалізації важливих проектів, зокрема, у будівництві. Розраховую, що вже у 2018 році ми зможемо впровадити низку важливих змін у законодавстві для спрощення і покращення ведення будівельної діяльності. Це стосується як і покращення позиції у рейтингу Doing Business, так і роботи над оновленням державних будівельних норм та реалізації інших важливих ініціатив», — сказав він.

    Так, Парцхаладзе висловив сподівання увійти у ТОП-20 наступного рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво». «У цьому році ми піднялися на 105 пунктів за будівельним показником і це, у свою чергу, сприяло підвищенню позиції України у загальному рейтингу. Один пункт в Doing Business дає можливість залучити додатково близько 600 млн доларів інвестицій на рік. Ми поставили завдання реалізувати низку  законодавчих ініціатив, щоб увійти в ТОП-20 кращих країн щодо будівництва. Деякі зміни, зокрема, скасування процедури реєстрації декларацій, скасування процедури отримання вихідних даних ДСНС при проектуванні, а також необхідність обов’язкової вищої освіти виконавців будівельних робіт, зараз вже імплементуються і маю надію, що вони будуть враховані при формуванні нового рейтингу», — наголосив заступник міністра.

    Наразі Мінрегіон також активно працює над:

    — модернізацією та оновленням державних будівельних норм;

    — розробкою Концепції публічного управління у галузі будівництва та єдиного Містобудівного кодексу;

    — модернізацією існуючих житлових програм – можливістю введення лізингового та орендного житла;

    — розробкою Концепції реновації застарілого житлового фонду;

    — створенням механізмів захисту прав інвесторів у будівництві;

    — реалізацією важливих соціальних інфраструктурних проектів у регіонах: сервісів порятунку «Безпечно», сервісних центрів адмінпослуг, Нового Освітнього Простору в українських школах, сімейних будинків для дітей, позбавлених батьківського піклування, а також мережі сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості.

    http://www.minregion.gov.ua

     

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo