Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Уряд схвалив законопроекти, які забезпечують стабільне фінансування проектів регіонального розвитку, — Зубко

    Мінрегіон розробив законопроекти, мета яких —  підвищити конкурентоспроможність регіонів, спростити процедури доступу до ресурсів ДФРР, прискорити та забезпечити стабільне фінансування проектів регіонального розвитку. Так Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував схвалення на засіданні КМУ  проектів Законів «Про внесення змін до Закону «Про засади державної регіональної політики» і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування регіонального розвитку». На переконання урядовця ці законопроекти мають схвалюватися у Верховній Раді одночасно.

    За словами Віце-прем’єр-міністра, перший документ передбачає надання КМУ повноважень визначати пріоритети фінансування програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, а також пропорцій спрямування коштів Фонду. Також документ уточнює повноваження щодо забезпечення органами державної влади у регіонах конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. На думку Зубка, реалізація законопроекту дозволить забезпечити стабільне та доступне фінансування проектів протягом терміну їх реалізації.

    За словами урядовця, другий законопроект передбачає, що пріоритети фінансування відповідних програм і проектів визначаються Кабміном на термін до трьох років. Зубко наголосив, що кошти ДФРР використовуватимуться, зокрема, на фінансування проектів, спрямованих на зменшення міжрегіональних соціально-економічних диспропорцій.

    «Документ передбачає, що розподіл додаткових 20% коштів ДФРР має поширюватися не лише на регіони, у яких показник валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу менше 75% середнього по Україні, а й на депресивні території інших регіонів», — підкреслив урядовець.

    Він відзначив важливість передбаченої у проекті новації щодо гармонізації термінів проведення в регіонах конкурсного відбору та подання Мінрегіону відповідних пропозицій з бюджетним процесом.

    За словами Геннадія Зубка, у проекті передбачено формування ДФРР у розмірі 10% податку на прибуток підприємств на спеціальному фонді державного бюджету. «Це забезпечить стабільне та гарантоване формування ДФРР, дозволить зберігати невикористані до кінця року кошти для подальшого використання в наступному році», — зазначив він.

    Прес-служба Віце-премєр-міністра України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo