Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Комісією затверджено 200 регіональних інвестпроектів в рамках ДФРР, — Мінрегіон

    Сьогодні під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засідання комісій з відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що реалізовуються за рахунок ДФРР та проектів, що реалізовуються за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

    На комісії розглянули та затвердили 200 перехідних проектів, які фінансувались у попередніх роках за рахунок ДФРР, на загальну суму — 1,8 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані по 20  областям на такі інвестпрограми, як будівництво та реконструкція соціальних об’єктів (лікарні, школи, поліклініки), відновлення мостової інфраструктури, проведення термомодернізації тощо.

    Жодного проекту не надали на розгляд комісії Вінницька, Івано-Франківська, Одеська, Чернівецька та Чернігівська області.

    Серед проектів з секторальної підтримки регіонального розвитку схвалено 25 проектів. Реалізація проектів здійснюватиметься за 5 напрямами – інноваційна економіка та інвестиції (6 проектів), сільський розвиток (1), розвиток людського потенціалу (5), розвиток туризму (8), а також 5 проектів з розвитку загальноукраїнської солідарності.

    Нагадаємо, Урядом схвалені розроблені Мінрегіоном законопроекти, які дають можливість фінансувати проекти в наступному бюджетному періоді, спрощують процедури доступу до ресурсів ДФРР, прискорюють та забезпечують стабільне фінансування проектів регіонального розвитку. Мова про проекти Законів «Про внесення змін до Закону «Про засади державної регіональної політики» і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування регіонального розвитку».

    До складу Міжвідомчої комісії входять представники Мінрегіону, МОЗу, МОНу, МінТОТ, Мінмолодьспорту, центральних органів виконавчої влади, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, профільних асоціацій, громадських організацій.

    http://www.minregion.gov.ua

     

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo