Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Парцхаладзе презентував регіонам пріоритетні проекти для розвитку

    На конференції «Напрямки та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад» в рамках щорічної будівельної виставки InterBuildExpo-2018 заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе розповів про проекти соціальної інфраструктури, які Мінрегіон вважає пріоритетними для розвитку регіонів.

    «Сьогодні одне з головних завдань – покращувати якість життя людей у регіонах, особливо в сільській місцевості, створювати нові робочі місця. Децентралізація вже дала великий поштовх до цього, відкривши можливості для реалізації важливих інфраструктурних проектів регіонального розвитку у громадах. Зараз у сільській місцевості проживає понад 13 млн українців – це 30% населення України, яке потребує підвищення якості життя. Тому мають створюватися всі належні умови для розвитку регіонів», —  наголосив заступник міністра.

    Мінрегіон вважає пріоритетними для розвитку регіонів:

    — створення Нового Освітнього Простору (НОП) у школах в рамках реформи освіти «Нова Українська Школа». Він реалізується за 4 принципами: креативність та сучасний мотивуючий простір, енергоефективність, технологічність (сучасне обладнання та швидкісний інтернет), а також умови безбар’єрного доступу.

    — будівництво сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості. Мінрегіон і МОЗ розробили порядок формування спроможних мереж закладів первинної медичної допомоги і 4 типових проекти медамбулаторій. Планується створити близько 1000 сучасних амбулаторій.

    — будівництво сучасних центрів безпеки громадян у громадах, які об’єднують пожежну частину, поліцейський та медичний пункт.

    — створення сучасних центрів надання адмінпослуг (ЦНАП), які швидко та якісно надають широкий спектр необхідних послуг для людей.

    Також Парцхаладзе наголосив, що до реалізації таких проектів необхідно залучати місцевих будівельників. «Разом з появою цих важливих проектів з’являться нові робочі місця для людей. Це також великий плюс для розвитку будівельної галузі у регіонах», — сказав Парцхаладзе.

    http://www.minregion.gov.ua

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo