Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    У Добрянській загальноосвітній школі відкрили котельню на твердому паливі

    Нова блочно-модульна котельня на альтернативному паливі відтепер зігріватиме школярів Добрянської загальноосвітньої школи в Ріпкинському районі.

    – Дуже приємно бути присутнім на такому заході, адже ми спільними зусиллями зробили добру справу. Питання енергоефективності комплексне, стосується всіх сфер діяльності району. Вважаю, що витрати на котельню виправдані: температура в класах відтепер постійно триматиметься на рівні комфортних для навчання умов, а перехід із газу на тверде паливо зекономить кошти – більше 100 тисяч гривень за сезон, – зазначив голова Ріпкинської райдержадміністрації Борис Мелашенко під час зустрічі з педагогами, учнями та гостями навчального закладу.

    Крім того, він вручив директору школи Наталії Дубині електропилу для пиляння дров.

    Нова котельня з двома сучасними твердопаливними котлами використовує альтернативне паливо – дрова, тріску, тирсу, вугілля, що значно вигідніше за газ. Загальна потужність котельні 700 кВт.

    Реалізація проекту коштувала понад півтора мільйона гривень. З них 1,1 мільйона гривень – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, 63,4 тисячі гривень виділили з районного бюджету, 322 тисячі гривень – залишок освітньої субвенції на початок року.

    Наразі в закладі навчаються 263 дитини, в тому числі із сусіднього села Вербівка, працюють 35 педагогів, медична сестра та 13 осіб обслуговуючого персоналу.

    До речі, газова котельня залишається в робочому стані, і в разі потреби є можливість її підключення до газового опалення.

     

    За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю апарату Ріпкинської райдержадміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo