Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Розпочався ремонт доріг загального користування місцевого значення

    В результаті проведеної децентралізації управління автомобільними дорогами загального користування з 01 січня 2018 року автомобільні дороги  місцевого значення у межах  Чернігівської області передано на баланс Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації.

    Протяжність мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення в області становить 4760,2 км.

     В області налічується 764 автомобільні дороги загального користування місцевого значення, з них 310 обласних доріг протяжністю 3122 км та 454 районних доріг протяжністю 1638,2 км.

     На мережі доріг місцевого значення розташовано 246 мостових споруд загальною протяжністю 5224,53 погонних метрів.

    Наразі автомобільні дороги загального користування місцевого значення  області знаходяться у вкрай незадовільному технічному стані. Виконання ремонтних робіт потребує значних обсягів фінансових, матеріальних та трудових ресурсів.

    Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області з державного бюджету передбачена субвенція у сумі 426,2 млн. грн. Порядок використання субвенції затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.2017 №1085 «Про затвердження Порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду».

    Управлінням капітального будівництва проведено обстеження автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які передані на баланс Управління,та відповідно до вимог п.3 ст. 1031 сформовано перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, які будуть фінансуватися за рахунок вище згаданої субвенції. 

    Слід зазначити, що наразі вже розпочаті роботи з виконання робіт із ямкового ремонту проїзної частини мережі автомобільних доріг місцевого значення області.

    На даний час уже проведено 11425 м2 ямкового ремонту гарячим асфальтобетоном  на дорогах загального користування місцевого значення та 976 м2 ямкового ремонту методом просочування.

    Взагалі ж у 2018 році передбачається ремонт 55,75 км покриття доріг загального користування місцевого значення та 144708 м2 вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo