Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    В Україні розпочато будівництво нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості

    За рахунок державної підтримки у Кіровоградській, Дніпропетровській та Закарпатській областях вже розпочато будівництво 27 нових сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості. Всього у 2018 році заплановано нове будівництво 512 сільських медамбулаторій, на що виділено відповідне фінансування за державною субвенцією на розвиток сільської медицини.

    Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе за підсумками наради з регіонами під керівництвом Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

    “В областях України вже починають будуватися перші амбулаторії. По 27 проектам у Кіровоградській, Дніпропетровській та Закарпатській областях вже подані повідомлення про початок будівництва. Нагадаю, що всього у цьому році затверджено будівництво 512 нових медамбулаторій у сільській місцевості на 2,7 млрд грн і регіони мають ще дужче активізуватися, щоб завершити все вчасно, до кінця року”, — сказав він.

    Крім цього, за даними регіонів, по 400 проектам вже отримано документи щодо права власності на земельні ділянки, по 100 проектам оголошені тендери на будівництво, по 34 проектам визначені генпідрядні організації на будівництво.

    Разом із тим, у деяких областях досі не оформлені земельні ділянки для будівництва нових об’єктів та не затверджена проектна документація для початку реалізації проектів. “Голови ОДА мають тримати це питання на особистому контролі. Домовилися щотижня проводити онлайн-наради з керівництвом ОДА, де будемо розглядати стан справ щодо будівництва нових медамбулаторій та що було зроблено за тиждень. Не можна затягувати ці процеси, адже люди на місцях дуже чекають швидких та позитивних рішень”, — наголосив він.

    Крім цього, Мінрегіон вже розробив критерії щодо визначення обласними державними адміністраціями переліку існуючих амбулаторій у сільській місцевості, які можуть бути дооснащені за рахунок нерозподіленого залишку субвенції. Наразі області мають якнайскоріше подати до Міністерства відповідні переліки для виділення фінансування на закупівлю відповідного обладнання та транспорту.

    Нагадаємо, що у рамках реформи #сільськамедицина, ініційованої Президентом Петро Порошенко, Мінрегіон спільно з Міністерством охорони здоров’я України та ініціативною владою на місцях працює над створенням ефективних спроможних мереж закладів первинної меддопомоги та будівництвом сучасних медамбулаторій у сільській місцевості.

    Сучасні медамбулаторії — це новий стандарт у наданні ПМД у сільській місцевості, доступна та якісна кваліфікована допомога, комфортні умови та сучасне обладнання із запровадженням телемедицини.

    Головна мета проекту – боротьба із захворюваннями за 3-ма нозологіями: серцево-судинні, бронхіальна астма, цукровий діабет.

    Доступна та якісна медицина для кожного!


    • http://www.minregion.gov.ua

     

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo