Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Геннадій Зубко: Рухаємось за визначеним календарним планом реалізації проектів будівництва. Проте варто прискоритись

    На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України сьогодні під час селекторної наради щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Від Чернігівщини участь в обговоренні взяли заступники голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко та Наталія Романова, керівники профільних структурних підрозділів.

    Варто зазначити, що наразі Мінрегіон затвердив 512 проектів нового будівництва амбулаторій. Регіони рухаються за визначеним календарним планом. Уже розпочато будівництво 27 нових об’єктів.

     

    У Чернігівській області затверджений 21 об’єкт нового будівництва без житла для лікаря (15 — на території ОТГ). На це профільне міністерство передбачило понад 103,3 мільйона гривень.

    Геннадій Зубко зазначив, що вже цього року в українських селах мають запрацювати нові амбулаторії, робота в яких буде організована за сучасними світовими стандартами. Відтак, слід прискорити будівельні роботи. До речі, Мінрегіон запровадив щотижневий моніторинг ходу будівництва нових амбулаторій в областях.

    По багатьох проектах уже отримані документи щодо права власності на земельні ділянки, оголошені тендери на будівництво, визначені генпідрядні організації. Водночас, деякі області досі не оформили земельні ділянки для будівництва нових об’єктів та не затвердили проектну документацію для початку реалізації проектів. 

    — У зоні особливої уваги — питання зовнішніх мереж та забезпечення широкосмуговим доступом до мережі Інтернет. Амбулаторії первинної медицини повинні бути забезпечені всією необхідною інфраструктурою, — підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

    Також Геннадій Зубко порадив звернути увагу на підписання декларацій між лікарями та пацієнтами, наявність договорів між медичними закладами та Національною службою здоров’я України. Адже за їхньої відсутності принцип «гроші йдуть за пацієнтом» не спрацює.

     

     

    Департамент інформаційної діяльності
    та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
    з використанням матеріалів п
    рес-служби Віце-прем’єр-міністра У

    країни

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo