Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Геннадій Зубко: Потрібно активніше включатися в процес реалізації реформи первинної медичної допомоги на місцях

    На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України вчора, 17 жовтня, під час селекторної наради щодо стану будівництва нових амбулаторій у сільській місцевості. Від Чернігівщини участь в обговоренні взяли заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, керівники профільних структурних підрозділів.

    Віце-прем’єр-міністр повідомив, що на сьогодні Мінрегіоном вже затверджено 513 проектів нового будівництва амбулаторій у сільській місцевості. Загалом потреба по Україні — 688. Також вирішуватиметься і питання забезпечення 497 службовими автомобілями медичних працівників, які працюватимуть у нових амбулаторіях.

    У Чернігівській області затверджений 21 об’єкт нового будівництва без житла для лікаря (15 — на території ОТГ), з них 16 амбулаторій монопрактики та 5 — амбулаторій групової практики. На будівництво планується витратити понад 103,3 мільйона гривень.

    Наразі в усіх громадах Чернігівщини проходить процедура розробки детального плану території та відводу земельних ділянок для будівництва цих медичних закладів.

    — Реформа охорони здоров’я — це, в першу чергу, первинка. Якісна медична послуга для населення не можлива в застарілій інфраструктурі. Говорити про реформу, яка відбудеться в уражених грибком приміщеннях, без водо- і теплопостачання, водовідведення, — не можливо. Ініціатива Президента України Петра Порошенка, прийнятий парламентом закон щодо реформи первинної допомоги у сільській місцевості якраз і направлені на повну модернізацію існуючої інфраструктури — будівництво нових амбулаторій, навколишньої території, умов надання послуг, зміни медичного обладнання тощо, — зазначив Геннадій Зубко і додав, що на місцях потрібно активніше включатися в роботу. Адже вже цього року в українських селах мають запрацювати нові амбулаторії, робота в яких буде організована за сучасними світовими стандартами.

     

    Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
    за матеріалами прес-служби Віце-прем’єр-міністра України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo