Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Ічнянщина: питання № 1 – житло для постраждалих

    У населених пунктах Ічнянського району, що опинилися в зоні надзвичайної ситуації у зв’язку з вибухами на військових складах, спеціальні робочі групи визначили 4 будинки знищеними, 7 – аварійними, ще 106 – пошкодженими.

    Як оперативно забезпечити людей житлом та відновити пошкоджені будівлі, вирішували сьогодні в Ічні на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації за участі заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе, першого заступника начальника ДСНС України Олега Мельчуцького, виконуючої обов’язки голови Чернігівської ОДА Юлії Свириденко та заступника голови ОДА Сергія Сергієнка.

    Як повідомлялося раніше, Уряд виділив 100 мільйонів гривень на подолання наслідків надзвичайної ситуації на Чернігівщині. Необхідно у найкоротші терміни зібрати весь пакет документів, щоб розпочати використання цих коштів для відновлення житла.

    Лев Парцхаладзе акцентував, що кошти, виділені з резервного фонду Кабміну, можуть бути використанні лише для придбання житла або ж для відшкодування ремонтних робіт. Грошова компенсація не передбачена.

    Тому якнайшвидше для 11 найбільше постраждалих родин (будинки повністю зруйновані чи в аварійному стані) необхідно вирішити питання придбання житла.

    Для інших постраждалих родин будуть компенсовані ремонтні роботи.

    До речі, відновлення помешкань родин, чиї будівлі визначені пошкодженими, наразі тривають за рахунок резервного фонду будівельних матеріалів, у тому числі поповненого гуманітарною допомогою з Чернігівщини та інших областей країни.

    – Скоро почнеться зима. Тож всі відповідальні служби повинні діяти максимально оперативно, щоб люди мали змогу повернутися із пунктів евакуації до своїх осель – чи то придбаних, чи відновлених, – наголосила Юлія Свириденко.

     

    Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo