Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Періодичність перевірок у будівництві відтепер буде зрозумілою і прозорою, — Геннадій Зубко

    – Ми продовжуємо дерегуляцію у будівельній галузі. Ми встановили чіткі критерії для періодичності перевірок у будівництві. Відтепер вона буде зрозумілою, прогнозованою і прозорою. Періодичність залежатиме від класу наслідків об’єкту будівництва, а також – і це головне — від того, як забудовник дотримується норм містобудівного законодавства, – так прокоментував  прийняття Урядом відповідних постанов Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

    Урядовець повідомив, що запроваджуються дві методики з критеріями перевірок: для об’єктів будівництва, а також для будівельного бізнесу, який будує об’єкти зі значним та середнім класом наслідків (СС2, СС3).

    Щодо перевірок об’єктів будівництва, що здійснюються органами ДАБІ: відтепер їх періодичність визначатиметься за трьома критеріями: клас наслідків будівель і споруд, дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, структура об’єкта будівництва.

    При відсутності порушень за цими новими критеріями термін перевірок для об’єктів з відповідним класом наслідків буде збільшено в півтора рази.

    Геннадій Зубко нагадав, що на сьогодні діють такі рамки для перевірок: з високим ступенем ризику (СС3) – не частіше одного разу на два роки; із середнім ступенем (СС2) – не частіше одного разу на три роки; з незначним ступенем (СС1) – не частіше одного разу на п’ять років.

    Також запроваджено Методику визначення періодичності перевірок контролюючими органами суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють будівництво об’єктів СС2, СС3. Тут періодичність перевірок визначатиметься за такими  критеріями: клас наслідків будівель і споруд, строк провадження діяльності з будівництва об’єктів, наявність порушень ліцензійних умов.

    За відсутності порушень частота таких перевірок буде зменшена, що в свою чергу стимулюватиме бізнес дотримуватися законодавства та споруджувати об’єкти належної якості.

    – Такий підхід призведе до зменшення тиску з боку контролюючих органів, визначення пріоритетності перевірок суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику та позитивно вплине на якість будівельної продукції, — підкреслив Геннадій Зубко.

    Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo