Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Про будівництво сільських амбулаторій — на всеукраїнському селекторі

    До кінця року в Україні заплановано здати в експлуатацію 318 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Загалом же Мінрегіоном затверджено 513 проектів нового будівництва на суму 2,7 мільярда гривень.

    Про стан виконання завдань Президента України та Уряду щодо імплементації закону про забезпечення доступної та якісної медицини у сільській місцевості говорили сьогодні на щотижневому селекторі з регіонами. Нараду провів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Від Чернігівщини участь в обговоренні взяли виконуюча обов’язки голови ОДА Юлія Свириденко, заступник голови ОДА Сергій Сергієнко, керівники профільних структурних підрозділів.

    Віце-прем’єр-міністр зазначив, що деякі області рухаються швидко, деякі — відстають. Тож варто пришвидшити укладання договорів з генпроектувальниками, отримання висновків експертизи, оголошення конкурсних торгів та визначення генпідрядників.

    У Чернігівській області затверджений 21 об’єкт нового будівництва без житла для лікаря (15 — на території ОТГ), з них 16 амбулаторій монопрактики та 5 — амбулаторій групової практики. На будівництво планується витратити понад 103,3 мільйона гривень.

    Наразі в усіх громадах проходить процедура розробки детального плану території та відводу земельних ділянок для будівництва медичних закладів.

    Вже укладені договори з організаціями–генпроектувальниками та розроблені проекти на будівництво амбулаторій (проводиться їхня експертиза).

    Крім того, оголошена процедура закупівлі на проведення будівельно-монтажних робіт у двох сільських амбулаторіях Чернігівського та Корюківського районів (замовниками виконання робіт є об’єднані територіальні громади).

     

     

    Департамент інформаційної діяльності
    та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo