Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    «Прозора ДАБІ»: в області діє відкрита система розгляду дозвільних документів у сфері будівництва

    Про відкритість та прозорість взаємодії органів Держархбудконтролю із забудовниками задля попередження корупції говорили сьогодні, 16 листопада, на нараді в Чернігівській ОДА.

    Заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко зазначив, що у містобудівному законодавстві відбуваються важливі зміни:

    – Нововведення, у тому числі впровадження в життя «будівельної амністії», направлені на створення сприятливого інвестиційного клімату та дають поштовх для економічного розвитку регіонів. А головне – вони створюють умови для прозорої співпраці громадян та бізнесу. Тож необхідно інформацію про зміни в законодавстві якнайшвидше донести до забудовників.

    Начальник Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області Тетяна Андрєєва впевнена, що впровадження механізмів прозорості та відкритості запобігатиме корупції та дозволить покращити ефективність надання послуг.

    Саме для забезпечення прозорості та мінімізації корупційної складової на офіційному сайті ДАБІ в області діє онлайн-платформа «ПРОЗОРА ДАБІ» з розгляду дозвільних документів. За допомогою сервісу забудовники можуть оперативно відслідковувати, на якому етапі розгляду знаходиться їх документація. Після подачі документів до органу держархбудконтролю вже наступного дня в онлайн-режимі можна дізнатися вхідний номер та дату реєстрації звернення. А згодом – кінцевий термін розгляду звернення та результат.

    На сьогоднішній день дана система впроваджена архітектурно-будівельними інспекціями в усіх областях. У найближчих планах – підключення до платформи й органів місцевого самоврядування.

    Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo