Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Інформація щодо розкриття змісту фінансової звітності державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський» за 9 місяців 2018 року

    1. Контактна інформація

    ЄДРПОУ - 33460802

    Адреса - Україна,16000,Чернігівська область, м.Новгород-Сіверський, вул. Монастирська,2-а

    Штатна чисельність, осіб - 20

    2. Керівництво

    Прізвище,ім’я, по батькові

    Багнюк Лариса Миколаївна

    Посада

    директор

    Контракт

     01.04.2016

    Строк дії Контракту

    З 01.04.2016 – 01.04.2019

     

     

     

     

     

     

    3. Основна діяльність

    Державне комерційне підприємство «Готель «Слов’янський» створене згідно з розпорядженням Чернігівської обласної державної адміністрації від 08.06.2005 №145 «Про затвердження Статуту державного підприємства     «Готель «Слов’янський». Управління капітального будівництва облдержадміністрації призначений органом управління ДКП «Готель «Слов’янський». Майно підприємства є державною власністю України і закріплено за ним згідно з розпорядження Чернігівської обласної державної адміністрації від 20.06.2008 №223 «Про передачу органом управління підприємства майна до статутного фонду ДКП «Готель «Слов’янський».

    Статутний капітал підприємства складає 108,9 млн гривень.

    Види діяльності підприємства за КВЕД-2010:

    55.10 Діяльність готелів і подібних   засобів тимчасового розміщування;

    56.10 Діяльність ресторанів,надання послуг мобільного харчування;

    56.30 Обслуговування напоями;

    96.01 Прання та хімічне чищення текстильних і хутряних виробів;

    96.02 Надання послуг перукарнями та салонами краси;

    96.04 Діяльність із забезпечення фізичного комфорту.

    Згідно зі статутом державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський» основним видом діяльності є діяльність готелів і подібних   засобів тимчасового розміщування та допоміжні, з надання послуг ресторану та бару          з забезпеченням мобільного харчування і напоями, послуги пральні, тренажерного залу, фінської та турецької лазень, джакузі, місць для відпочинку та розваг, послуги перукарні та салону краси.

    Готель має 30 номерів на 60 місць для тимчасового проживання, в тому числі: чотирьохмісних – 2, двомісних – 4, одномісних – 24, також є ресторан на дві зали та бар на 100 посадочних місць.     

    4. Фінансово-економічні показники за 9 місяців 2018 року

    Основні показники діяльності

    Державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський» 

                                                                                                                                        (тис. грн)                                         

    Назва показника

    Факт наростаючим підсумком за 9 місяців 2018

    План ІІІ квартал 2018

    Факт ІІІ квартал 2018

    Відхилення,  +/-

    Виконання, %

    Минулий рік

    Поточний рік

    Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)

    1576

    1478

    786

    264

    264

    74,9

    Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)

    4861

    4728

    1728

    1601

    127

    92,7

    Витрати на сировину і основні матеріали

    484

    352

    139

    169

    30

    121,6

    Витрати на паливо та електроенергію

    85

    114

    20

    0

    20

    0

    Адміністративні витрати

    224

    219

    112

    70

    42

    62,5

    Витрати на з

    868

    839

    401

    293

    108

    73,1

    Матеріальні витрати, у тому числі:

    1 000

    876

    349

    309

    (40)

    88,5

    витрати на сировину та основні матеріали

    484

    352

    139

    169

    30

    121,6

    витрати на паливо та енергію

    516

    524

    210

    140

    (70)

    66,7

    Витрати на оплату праці

    625

    557

    388

    204

    (184)

    52,6

    Відрахування на соціальні заходи

    156

    156

    85

    52

    (33)

    61,2

    Амортизація

    4 032

    4 023

    1 344

    1 341

    (3)

    99,8

    Інші операційні витрати

    152

    236

    75

    72

    (3)

    96,0

    Усього витрат

    5 965

    5 848

    2 241

    1 978

    (263)

    88,3

    Середньооблікова кількість штатних  працівників

    17

     

    20

     

     

    3

     

    Середньомісячна заробітна плата одного штатного   працівника                       

    2592,59

    2872,22

     

     

    279,63

     

    Чистий збиток

    4119

    4161

    1191

    1162

    29

    97,6

    Дебіторська заборгованість   

     

    16

     

     

     

     

    Кредиторська заборгованість

     

    683

     

     

     

     

    Аналіз основних показників діяльності підприємства за 9 місяців 2018 року, свідчить про наявність нерівномірного забезпечення готельними місцями номерного фонду готелю,  заповнення якого складає лише 27,9%  (регіональний фактор, віддаленість міста, що негативно вплинуло на інтенсивність руху відвідувачів населення та гостей міста, розвитку туризму).       

    До складу чистого прибутку в сумі 1478,0 тис. грн  увійшли доходи, одержані підприємством від усіх видів діяльності підприємства з надання послуг, які були надані в звітний період експлуатації готелю.   

    До складу витрат підприємства в сумі 5848,0 тис. грн включені матеріальні витрати на сировину та основні матеріали – 352,0 тис. грн, витрати на паливо та енергію 524,0 тис. грн, на оплату праці – 557,0 тис. грн, відрахування на соціальні заходи – 156,0 тис. грн, амортизація основних засобів – 4023,0 тис. грн  та інші операційні витрати- 236,0 тис.грн, пов'язані з організацією готельного обслуговування.

    Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) складала 4728,0 тис. грн, де співвідношення суми нарахованої амортизації основних  засобів (3411,0 тис. грн.) до суми собівартості становить 70,2 %.

    Чистий збиток становив 4161,0 тис. грн, що на 471,0 тис. грн. або на 12,8% більше планового показника збитковості експлуатації готелю.

    Діяльність підприємства є збитковою. Вищеперелічені фактории негативно вплинули на ефективність експлуатації готельного господарства.

    5. Інвестиційна діяльність

    Капітальні інвестиції фінансовим планом не передбачались.

    6. Заходи підвищення ефективності

    1. Оптимізація потреб в енергоносіях.

    Зниження температури в теплоносіях, у зв"язку із низьким рівнем      заповнення номерного фонду.

    2. Оптимізація потреб в електропостачанні.

    Відключення додаткових систем кондиціонування, використання       електричних ламп нижчої потужності.

    3. Зменшення обсягів закупівлі та використання товарів готельного  сервісу, через низьке заповнення номерного фонду готелю - 8,3%.

    У зв’язку з підвищенням тарифу економічний ефект низький.

    Для суттєвого покращення економічного стану підприємства та попиту на готельні послуги працівники підприємства стимулювали рух населення, міжрегіональні зв’язки, туризм, можливості для особистого спілкування   людей, а також  постійно співпрацювали з туристичними компаніями, закладами, установами регіону та організаціями, які займаються проведенням свят та інших розважальних заходів (весілля, ювілеїв, дні народжень).

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo