Назад Інформація щодо розкриття змісту фінансової звітності державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський» за 9 місяців 2018 року 1. Контактна інформація
ЄДРПОУ - 33460802
Адреса - Україна,16000,Чернігівська область, м.Новгород-Сіверський, вул. Монастирська,2-а
Штатна чисельність, осіб - 20
2. Керівництво
Прізвище,ім’я, по батькові
|
Багнюк Лариса Миколаївна
|
Посада
|
директор
|
Контракт
|
01.04.2016
|
Строк дії Контракту
|
З 01.04.2016 – 01.04.2019
|
3. Основна діяльність
Державне комерційне підприємство «Готель «Слов’янський» створене згідно з розпорядженням Чернігівської обласної державної адміністрації від 08.06.2005 №145 «Про затвердження Статуту державного підприємства «Готель «Слов’янський». Управління капітального будівництва облдержадміністрації призначений органом управління ДКП «Готель «Слов’янський». Майно підприємства є державною власністю України і закріплено за ним згідно з розпорядження Чернігівської обласної державної адміністрації від 20.06.2008 №223 «Про передачу органом управління підприємства майна до статутного фонду ДКП «Готель «Слов’янський».
Статутний капітал підприємства складає 108,9 млн гривень.
Види діяльності підприємства за КВЕД-2010:
55.10 Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування;
56.10 Діяльність ресторанів,надання послуг мобільного харчування;
56.30 Обслуговування напоями;
96.01 Прання та хімічне чищення текстильних і хутряних виробів;
96.02 Надання послуг перукарнями та салонами краси;
96.04 Діяльність із забезпечення фізичного комфорту.
Згідно зі статутом державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський» основним видом діяльності є діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування та допоміжні, з надання послуг ресторану та бару з забезпеченням мобільного харчування і напоями, послуги пральні, тренажерного залу, фінської та турецької лазень, джакузі, місць для відпочинку та розваг, послуги перукарні та салону краси.
Готель має 30 номерів на 60 місць для тимчасового проживання, в тому числі: чотирьохмісних – 2, двомісних – 4, одномісних – 24, також є ресторан на дві зали та бар на 100 посадочних місць.
4. Фінансово-економічні показники за 9 місяців 2018 року
Основні показники діяльності
Державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський»
(тис. грн)
Назва показника
|
Факт наростаючим підсумком за 9 місяців 2018
|
План ІІІ квартал 2018
|
Факт ІІІ квартал 2018
|
Відхилення, +/-
|
Виконання, %
|
Минулий рік
|
Поточний рік
|
Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)
|
1576
|
1478
|
786
|
264
|
264
|
74,9
|
Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)
|
4861
|
4728
|
1728
|
1601
|
127
|
92,7
|
Витрати на сировину і основні матеріали
|
484
|
352
|
139
|
169
|
30
|
121,6
|
Витрати на паливо та електроенергію
|
85
|
114
|
20
|
0
|
20
|
0
|
Адміністративні витрати
|
224
|
219
|
112
|
70
|
42
|
62,5
|
Витрати на з
|
868
|
839
|
401
|
293
|
108
|
73,1
|
Матеріальні витрати, у тому числі:
|
1 000
|
876
|
349
|
309
|
(40)
|
88,5
|
витрати на сировину та основні матеріали
|
484
|
352
|
139
|
169
|
30
|
121,6
|
витрати на паливо та енергію
|
516
|
524
|
210
|
140
|
(70)
|
66,7
|
Витрати на оплату праці
|
625
|
557
|
388
|
204
|
(184)
|
52,6
|
Відрахування на соціальні заходи
|
156
|
156
|
85
|
52
|
(33)
|
61,2
|
Амортизація
|
4 032
|
4 023
|
1 344
|
1 341
|
(3)
|
99,8
|
Інші операційні витрати
|
152
|
236
|
75
|
72
|
(3)
|
96,0
|
Усього витрат
|
5 965
|
5 848
|
2 241
|
1 978
|
(263)
|
88,3
|
Середньооблікова кількість штатних працівників
|
17
|
20
|
|
|
3
|
|
Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника
|
2592,59
|
2872,22
|
|
|
279,63
|
|
Чистий збиток
|
4119
|
4161
|
1191
|
1162
|
29
|
97,6
|
Дебіторська заборгованість
|
|
16
|
|
|
|
|
Кредиторська заборгованість
|
|
683
|
|
|
|
|
Аналіз основних показників діяльності підприємства за 9 місяців 2018 року, свідчить про наявність нерівномірного забезпечення готельними місцями номерного фонду готелю, заповнення якого складає лише 27,9% (регіональний фактор, віддаленість міста, що негативно вплинуло на інтенсивність руху відвідувачів населення та гостей міста, розвитку туризму).
До складу чистого прибутку в сумі 1478,0 тис. грн увійшли доходи, одержані підприємством від усіх видів діяльності підприємства з надання послуг, які були надані в звітний період експлуатації готелю.
До складу витрат підприємства в сумі 5848,0 тис. грн включені матеріальні витрати на сировину та основні матеріали – 352,0 тис. грн, витрати на паливо та енергію 524,0 тис. грн, на оплату праці – 557,0 тис. грн, відрахування на соціальні заходи – 156,0 тис. грн, амортизація основних засобів – 4023,0 тис. грн та інші операційні витрати- 236,0 тис.грн, пов'язані з організацією готельного обслуговування.
Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) складала 4728,0 тис. грн, де співвідношення суми нарахованої амортизації основних засобів (3411,0 тис. грн.) до суми собівартості становить 70,2 %.
Чистий збиток становив 4161,0 тис. грн, що на 471,0 тис. грн. або на 12,8% більше планового показника збитковості експлуатації готелю.
Діяльність підприємства є збитковою. Вищеперелічені фактории негативно вплинули на ефективність експлуатації готельного господарства.
5. Інвестиційна діяльність
Капітальні інвестиції фінансовим планом не передбачались.
6. Заходи підвищення ефективності
1. Оптимізація потреб в енергоносіях.
Зниження температури в теплоносіях, у зв"язку із низьким рівнем заповнення номерного фонду.
2. Оптимізація потреб в електропостачанні.
Відключення додаткових систем кондиціонування, використання електричних ламп нижчої потужності.
3. Зменшення обсягів закупівлі та використання товарів готельного сервісу, через низьке заповнення номерного фонду готелю - 8,3%.
У зв’язку з підвищенням тарифу економічний ефект низький.
Для суттєвого покращення економічного стану підприємства та попиту на готельні послуги працівники підприємства стимулювали рух населення, міжрегіональні зв’язки, туризм, можливості для особистого спілкування людей, а також постійно співпрацювали з туристичними компаніями, закладами, установами регіону та організаціями, які займаються проведенням свят та інших розважальних заходів (весілля, ювілеїв, дні народжень).
Назад |