Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Проекти, які реалізуються за держпідтримки, мають відповідати регіональним Стратегіям розвитку, — Зубко

    Цього року були внесені ключові зміни в роботу Державного фонду регіонального розвитку. Вперше, у 2019 році ми підтримаємо проекти без «твердої основи» — стартапи, які будуть реалізовуватись в громадах за рахунок ДФРР.

    Про це на фінальній панелі Форуму місцевого самоврядування та III Форумі ОТГ наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

    Йде мова про проекти регіонального розвитку, які будуть обиратись на конкурсній основі та спрямовуватись на реалізацію Стратегій розвитку обласного, міжобласного рівня, а також в рамках секторальної підтримки Європейського Союзу.

    Урядовець розповів, що у 2018 році в рамках програми секторальної підтримки України Європейським Союзом, на конкурсі із 800 поданих регіональних проектів було обрано 70 найкращих за 5 напрямками. Їх реалізація почнеться вже наступного року.

    «У 2019 році ЄС направить другий транш, який буде спрямовано на підтримку громад, обласних та місцевих адміністрацій і облрад, які зможуть подавати такі проекти. Але, ще раз наголошую, проекти регіонального розвитку, що реалізуються за держпідтримки, мають відповідати регіональним Стратегіям розвитку, які громади повинні розробляти якісно. І мова вже не йде про відновлення, капітальний ремонт чи реконструкцію соціальної інфраструктури, які відбувались 3 роки поспіль. Я думаю, що це питання до місцевих регіональних комісій, які мають залучати до розробки Стратегій обласних та народних депутатів, громадськість. Розробляти їх прозорими, рейтингувати і показати свої пріоритети», — підкреслив Зубко.

    Прес-служба Віце-премєр-міністра України

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo