Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Аби держава встигла профінансувати всі проекти ДФРР, відібрати їх треба вже на початку наступного року

    Згідно змін, внесених до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, області мають почати проведення відбору проектів на наступний плановий рік не пізніше 15 січня того ж року.

    — Сьогодні дійсно є велика проблема щодо термінів подання проектів, які можуть фінансуватися з Держфонду регіонального розвитку. Вони надаються запізно, і тому фінансування виділяється зазвичай лише наприкінці року. Тому ми внесли зміни в порядок підготовки та відбору проектів. Регіональний відбір має початися не пізніше 15 січня, і краще починати цю важливу роботу вже зараз, а не після новорічних свят. Тому закликаю області не зволікати та прискорити відбір проектів для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році, — наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на Форумі місцевого самоврядування.

    Він також підкреслив важливість реалізації пріоритетних проектів у регіонах: створення сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості, центрів надання адмінпослуг, створення Нового Освітнього Простору у школах та дитячих садках.

    — Це найголовніші титульні реформи, які мають відбутися в регіонах для безпеки та комфорту їх жителів, — додав Парцхаладзе.

    Наразі на Чернігівщині подано близько двохсот заявок на наступний рік. Проекти проаналізують на регіональному рівні і лише потім подадуть на розгляд Мінрегіону.

    Нагадаємо, що загальний ліміт коштів ДФРР, виділених у 2018 році для області, – 115,7 мільйона гривень. Загалом витратять їх на 18 проектів.

     

    За інформацією Міністерства регіонального розвитку,
    будівництва та житлово-комунального господарства  України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo