Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Чернігівщина визначилася з 5-ма пріоритетними напрямками розвитку у 2019-2021 роках, - Олександр Мисник

    Розробка Плану перспективного розвитку Чернігівської області на 2019 – 2021 роки вийшла на завершальну стадію. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Олександр Мисник.

    Голова ОДА анонсував публічну презентацію готового Плану наприкінці лютого – на початку березня поточного року та висловив надію, що вона відбудеться за участю Президента України Петра Порошенка. Адже ініціатива створення таких планів належить саме Главі держави.

    — Ініціативу Президента підтримали в усіх регіонах та на усіх рівнях,— зауважив Олександр Мисник. — З районів та ОТГ нашої області надійшло понад 500 перспективних проектів. Ми систематизували їх у єдиний План, основна мета якого — розвиток громад та добробут населення.

    Планом перспективного розвитку Чернігівщини визначено 5 пріоритетів: якість життя населення, аграрний сектор, малий та середній бізнес, туризм, інновації.

    Позитивно вплинути на якість життя мешканців області має реалізація низки проектів у галузі медицини та освіти. У числі медичних проектів — створення на базі обласного онкодиспансеру центру пересадки кісткового мозку, будівництво 21 амбулаторії сімейної медицини із сучасним оснащенням та новим автотранспортом. Загалом ремонт, модернізація чи будівництво закладів охорони здоров’я передбачено у кожному районі, місті, селі.

    Основними завданнями в системі освіти на найближчі три роки є формування мережі опорних закладів та філій, створення освітнього середовища Нової української школи, модернізація садочків і шкіл, розбудова спортивної інфраструктури.

    Для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти планується створення 5 інклюзивно-ресурсних центрів вже цього року.

    Ремонт доріг державного та місцевого значення також має покращити якість життя в області. Серед основних робіт — капітальний ремонт автомобільної дороги М-01 Київ – Чернігів - Нові Яриловичі та автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми - Юнаківка, автодоріг Макіївка - Журавка та Богдани - Вишневе (Варвинський район); будівництво автомобільної дороги для під’їзду з вул. І. Мазепи до житлового району по вул. Текстильників у Чернігові; будівництво об’їзної дороги навколо м. Прилук; капітальний ремонт мосту в селищі Варва. До цього додається ще й досить великий перелік доріг, визначених громадами як пріоритетні.

    З найбільш масштабних економічних проектів до Плану включено будівництво товариством «Сівер-промо» заводу з виробництва скла та супутніх виробництв з обробки скла у м. Городні, налагодження компанією «Текстиль-Контакт» виробництва тканин у м. Чернігові, сонячних електростанцій у Чернігівському районі (ТОВ «Нікком Солар») та у м. Мені (ТОВ «Санвін 28»),

    Одним з найбільш перспективних напрямів зміцнення економіки області визнано малий та середній бізнес. Його підтримкою у перспективі мають займатися хаб соціального партнерства на базі Обласного молодіжного центру та центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів на базі Агенції регіонального розвитку. Триватиме розбудова мережі центрів надання адмінпослуг.

    У галузі туризму передбачається продовження розбудови туристично-готельного комплексу «Бреч» (Корюківський район); природного парку «Беремицьке» в Козелецькому районі; реконструкції Менського зоопарку; реставрація пам’ятки архітектури комплексу споруд «Поштова станція» в Ніжині.

    Інноваційною родзинкою Плану перспективного розвитку Олександр Мисник назвав створення Наукового парку «Центр оборонних технологій» на базі Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

    Пряма мова Олександра Мисника:

    Завершуючи розмову про План перспективного розвитку, Олександр Мисник наголосив, що більшість проектів реалізовуватиметься із залученням коштів державного бюджету, проте і власними грошима громади мають розпорядитися так, щоб використати їх ефективно та з користю для усіх.

    Під час брифінгу голова облдержадміністрації відповів також на запитання журналістів.

    Стосовно реалізації в області проекту «Укрпошти» «Сільське відділення»:

    Стосовно призначення керівництва «Чернігівторфу»:

    Департамент інформаційної діяльності та
    комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

     

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo