Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    У Бобровиці планують до кінця року відкрити перинатальний центр

    Під час сьогоднішньої робочої поїздки у Бобровицький район голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник відвідав будівництво перинатального центру вторинного рівня на 25 ліжок (на базі центральної райлікарні).

    Для реалізації проекту за останні два роки освоєно майже 15 мільйонів гривень субвенції з держбюджету, при цьому співфінансування з місцевої скарбнички склало близько 240 тисяч гривень.

    — Знаю, як давно тут чекають на відкриття сучасної клініки не тільки місцеві жителі, а й мешканці Козелецького, Носівського та інших районів, звідки звертаються за медичною допомогою у Бобровицьку ЦРЛ, — зазначив Олександр Мисник. — Важливо, що проект передбачає і будівництво гуртожитку для персоналу майбутнього центру. Це має стати гарним стимулом для залучення молодих фахівців. Нагадаю, покращення надання меддопомоги матерям і дітям є одним із пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівщини на 2019-2021 роки.

    Принагідно голова ОДА ознайомився з роботою районного центру первинної медико-санітарної допомоги та центральної районної лікарні. До речі, ЦРЛ — багаторазовий лауреат загальнонаціонального проекту «Флагман сучасної медицини», має статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», бере участь у пілотному проекті щодо впровадження діагностично-споріднених груп (одна із чотирьох лікарень області).

    Втім, на Бобровиччині думають не тільки про покращення медичного обслуговування, а й про доступність та наближеність до громадян адміністративних послуг. Це підвищує прозорість і відкритість влади, дозволяє отримати необхідні послуги швидко та якісно, наголосив Олександр Мисник, спілкуючись з керівництвом району та Бобровицької ОТГ.

    Так, у березні цього року Бобровицька ОТГ разом з Вертіївською та Куликівською підписали Меморандуми з виконавцями Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації центрів надання адмінпослуг — компаніями NIRAS Sweden AB та SKL International.

    Читати також: Три ОТГ з Чернігівщини підписали Меморандум про початок співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою»

    Департамент інформаційної діяльності та
    комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo