Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Модернізація школи та альтернативна енергетика: голова ОДА побував на Варвинщині

    Під час сьогоднішнього робочого візиту на Варвинщину голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник відвідав Журавську школу імені Г.Ф. Вороного. Проект із реконструкції закладу (облаштування шатрового даху, утеплення фасаду, заміна віконних та дверних блоків на металопластикові) увійшов до цьогорічного рейтингового списку проектів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР. Наступного тижня проект розглядатиме комісія з оцінки та відбору при Мінрегіонбуді.

    За 30 років, відколи цю школу ввели в експлуатацію, її жодного разу капітально не ремонтували. Нині у закладі загальної середньої освіти навчається понад двісті дітей. Тут функціонує інклюзивний клас. Школа підключена до мережі Інтернет та частково забезпечена комп’ютерною технікою й мультимедійним обладнанням.

    — За ініціативи Президента України в поточному році планується виділити три мільярди гривень на підключення закладів у сільській місцевості до Інтернету, модернізацію опорних шкіл, а також придбання шкільних автобусів, — зазначив Олександр Мисник, спілкуючись із місцевим педколективом. — До речі, 3 квітня Кабмін прийняв постанову, відповідно до якої на інтернетизацію та комп’ютеризацію Уряд спрямує в регіони мільярд гривень.

    Читати також: Область отримає кошти на покращення доступу до Інтернету в закладах освіти

    Ознайомився голова ОДА і з роботою комплексу з переробки органічних відходів та кукурудзяного силосу в біогаз (для виробництва електричної та теплової енергії) ТОВ «Городище-Пустоварівська аграрна кампанія».

    Об’єкт розташований у Журавці. Працює віднедавна — з грудня минулого року. Вироблена енергія використовується на потреби ТОВ «Журавка» та реалізується на енергоринку України.

    Також у ході робочого візиту Олександр Мисник зустрівся з активом району та ОТГ. Наголошуючи на перевагах процесів децентралізації, голова ОДА відмітив, що завдяки реформі доходи загального фонду Варвинської об’єднаної територіальної громади у 2018 році порівняно з 2017-м зросли на понад 13,3 мільйона гривень (на 24,7%).

    Крім того, минулого року Варвинська ОТГ повністю освоїла 769,1 тисячі гривень державної субвенції на формування інфраструктури громади. За ці кошти, зокрема, придбані спецтехніка та обладнання для комунального підприємства «Господар».

    Під час спілкування Олександр Мисник відповів на запитання учасників зібрання, в тому числі щодо реформування сфери освіти та медицини.

    Департамент інформаційної діяльності та
    комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo