Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Спрощення у будівництві: архітектори, проектувальники, інженери технагляду та експерти повинні обов’язково мати вищу освіту

    Для отримання кваліфікаційних сертифікатів відповідальні виконавці робіт –  архітектори, інженери-проектувальники, інженери технічного нагляду та експерти  –  повинні обов’язково мати вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра та стаж роботи за фахом не менше 3-х років. Це підвищить якість контролю будівельних робіт.

    Норма міститься у Законі №2020-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності», який сприяв підвищенню позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом «Отримання дозволів на будівництво».

    Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

    «Мінрегіоном був розроблений важливий Закон щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності, який сприяв покращенню якості контролю робіт у будівництві, а саме, встановив обов’язкову вимогу щодо наявності вищої освіти для отримання кваліфікаційних сертифікатів архітекторами, проектувальниками, інженерами технагляду та експертами. Відтепер вони повинні обов’язково мати вищу освіту не нижче бакалавра та стаж роботи за фахом від 3-х років. Це підвищить якість контролю в будівництві, а отже, і якість об’єктів, що будуються», –  сказав він.

    Зараз Україна –  одна з лідерів за темпами зростання у Doing Business серед 190 країн. У загальному рейтингу наша країна займає 71 сходинку. А за показником «Отримання дозволів на будівництво» за 2 роки ми покращили позицію з 140 на 30-те місце.

    За підрахунками експертів Світового банку, один пункт у загальному рейтингу Doing Business дає можливість додатково залучити близько $600 млн в економіку країни.

    Довідково.

    Doing Business характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.

    1 (2)

    http://www.minregion.gov.ua

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo