Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Спрощення у будівництві: скасовано отримання техумов від ДСНС для будівельних об’єктів

    Тепер для реалізації проектів будівництва не потрібно окремо отримувати технічні умови у Державній службі із надзвичайних ситуацій (ДСНС). Адже вимоги щодо пожежної і техногенної безпеки вже прописані у державних будівельних нормах (ДБН).

    Відповідні зміни вступили в дію та містяться у Законі №2020-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності», який сприяв підвищенню позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом «Отримання дозволів на будівництво».

    Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

    «Раніше при проектуванні об’єкта замовники зверталися до ДСНС для отримання техумов. Проте це була зайва, по суті подвійна процедура, адже вимоги пожежної і техногенної безпеки вже прописані у ДБН. Тому, щоб прибрати цю додаткову зарегульованість, Мінрегіоном був розроблений Закон 2020, який скасував отримання техумов від ДСНС», — написав він.

    Таким чином, було скорочено кількість дозвільних процедур на одну і терміни їх проходження для будівництва об’єктів (на 15 днів).

    Зараз Україна — одна з лідерів за темпами зростання у Doing Business серед 190 країн. За показником «Отримання дозволів на будівництво» за 2 роки ми покращили позицію з 140 на 30-те місце. У загальному рейтингу наша країна займає 71 сходинку.

    За підрахунками експертів Світового банку, один пункт у загальному рейтингу Doing Business дає можливість додатково залучити близько $600 млн в економіку країни.

    Довідково.

    Doing Business характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями як: легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.

    http://www.minregion.gov.ua

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo