Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Область готується до реалізації проектів за кошти ДФРР

    У Чернігівській ОДА відбулося чергове засідання регіональної конкурсної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Засідання провів голова облдержадміністрації Олександр Мисник.

    Одне з розглянутих питань – реалізація проектів за кошти ДФРР у 2019 році.

    Цьогоріч для області передбачено 229,3 мільйона гривень. З них 14,9 мільйона – кошти громадського бюджету, порядок використання яких поки що не затверджений.

    Нагадаємо, що опрацьований регіональною комісією Перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку направлений на погодження до Мінрегіону.

    Наразі захист у профільному міністерстві пройшли три перехідні проекти та 9 проектів, що не були профінансовані за рахунок спеціального фонду минулого року. Загальна сума, передбачена на зазначені проекти, – 80,8 мільйона гривень.

    Окрім того, із 22 відібраних комісією проектів за загальним рейтинговим споском погоджено без зауважень три проекти: капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій навчального закладу в Куликівці; придбання апарату комп’ютерної томографії для раннього виявлення злоякісних новоутворень, туберкульозу та діагностики інших складних захворювань для Менської ЦРЛ; будівництво ЦНАПу в селі Іванівка Чернігівського району.

    Ще два проекти Мінрегіон визнав такими, що не відповідають вимогам постанови, яка регулює використання коштів ДФРР. Тому члени комісії проголосували за виключення цих проектів із рейтингового списку. По одному з проектів було внесено редакційні правки (змінено назву).

    Учасники засідання погодилися з пропозицією голови ОДА у подальшому дозволити секретаріату комісії самостійно робити редакційні зміни, якщо вони не стосуються суті проекту.

    На сьогоднішньому засіданні також було розглянуто результати оцінювання проектів на 2020 рік та затверджено відповідний рейтинговий список.

    Усього на конкурс заявниками подано 232 проекти. У зв’язку з неналежним заповненням аплікаційних форм до оцінювання не були допущені 29 пакетів документів. 38 проектів не пройшли регіональний відбір, не набравши мінімально необхідних 30 балів.

    Таким чином, до рейтингового списку проектів, які можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у 2020 році, включено 165 проектів.

    Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo