Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Новини з громад: короткий дайджест

    Уже незабаром у Бобровиці запрацює єдиний центр з надання адміністративних послуг, до створення якого долучилися українські та шведські експерти.

    Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням Бобровицька ОТГ отримує за Програмою «U-LEAD з Європою». Очікується, що необхідна техніка надійде вже у серпні.

    У громаді переконані, що ЦНАП стане дієвим прикладом ефективного партнерства між ОТГ та міжнародною донорською програмою, завдяки якому тисячі мешканців отримають доступ до якісних адмінпослуг.

    ЦНАП модернізований за європейськими стандартами, він доступний і для осіб з функціональними обмеженнями.

    – У європейців була вимога, щоб ми відремонтували приміщення для ЦНАПу відповідно до міжнародних стандартів. Щоб обов’язково був пандус для людей на інвалідних візках і облаштовані туалетні кімнати, – пояснює начальник Бобровицького ЦНАПу Ольга Шилко. – Ці умови виконала наша громада за власні кошти. Вже найближчим часом шведи забезпечать нас усім необхідним обладнанням та меблями. Днями вони були з робочим візитом у нашій громаді. Проводили моніторинг і зазначили, що задоволені нашою роботою.

    Керівницярозповіла, що в основному фронт-офісі обладнають сім робочих місць та ресепшн, де здійснюватиметься первинна робота з відвідувачами: їх загальне інформування та консультування з питань роботи центру.

    Городнянська ОТГ дбає про комфорт для найменших жителів громади.

    Минулого тижня ясла-садок № 1 міста Городні зустрів своїх вихованців гарними затишними приміщеннями. Під час літньої перерви тут провели ремонтні роботи на кухні та пральні. На минулих канікулах лад наводили в ігрових кімнатах та спальнях за кошти Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України.

    За словами директорки закладу Світлани Лавської, ремонт розпочали з приміщення кухні. Упродовж року там встановили систему вимушеної подачі повітря, а тепер стіни кухні облицювали кахельною плиткою, замінили проводку.

    Також ремонт проводився на пральні. Тут плиткою облаштували підлогу та зробили сучасні вологостійкі панелі. Тепер на рівну поверхню встановлюватимуть нові пральні машинки, одну з яких придбали за рахунок державної субвенції.

    А в Ніжині у навчально-виховному комплексі «Престиж» реконструювали басейн, який не працював 20 років. На його відбудову були залучені кошти з державного бюджету на загальну суму близько 9 мільйонів гривень.

    Провели реконструкцію даху, фасадів, системи опалення та допоміжних приміщень (фойє, роздягалень, душових, медпункту, кабінету для масажу). Басейн повністю обладнаний системою вентиляції. Скрізь підлога з підігрівом. Опалення залишається централізованим.

    У центрі Сновська відкрито першу точку безкоштовного доступу через Wi-Fi до Інтернету. Зона доступу охоплює міський парк та площу біля Будинку культури.

    У міській раді запевняють, що локацію визначили із врахуванням побажань жителів громад.

    За матеріалами ОТГ

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo