Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    На Чернігівщині ще одна сільська амбулаторія готова до експлуатацї

    6 січня 2021 року отримано декларацію про готовність об’єкта до експлуатації від Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області по об’єкту «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини (на 1-2 лікаря) по вул. Незалежності, в с. Журавка Варвинського району Чернігівської області - будівництво». Згідно нового адміністративно-територіального устрою України  об'єкт знаходиться тепер на території  Прилуцького району.

    Будівництво амбулаторії було розпочато у липні 2019 року, завершено роботи у жовтні 2020 року.

    Фінансування здійснювалось за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості та співфінансування з місцевого бюджету. Державна субвенція – 4 млн 608 тис. гривень і спів фінансування від громади – 512 тис. гривень.

    Загальна вартість будівництва – 5 млн 120 тис. гривень.

    Площа новобудови 207 кв. м.

    Медичну допомогу у новій амбулаторії зможуть отримати близько 3507 жителів всіх прилеглих до Журавки населених пунктів на території доступності до медзакладу.

    Для забезпечення правильної діагностики і результативного лікування придбали сучасне медичне обладнання відповідно до вимог табелю оснащення, вартістю близько 500 тис. гривень. Також для потреб медзакладу придбали сучасний повнопривідний службовий автомобіль "Renault Duster" вартістю 500 тис. гривень для виїзду лікарів на виклики до тяжкохворих пацієнтів.

    Амбулаторія сучасна, комфортна, збудована з врахуванням вимог доступності та інклюзивності. Забезпечена необхідним устаткуванням для діагностики та лікування пацієнтів, у тому числі із застосуванням телемедицини.

    Послуги, які будуть надаватися в амбулаторії:

    ✅ надання консультації;

    ✅ проведення діагностики;

    ✅ лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів;

    ✅ здійснення профілактичних заходів;

    ✅ направлення відповідно до медичних показань пацієнта, який не потребує екстреної медичної допомоги, для надання йому спеціалізованої або високоспеціалізованої медичної допомоги;

    ✅ надання невідкладної медичної допомоги.

    Зазначимо, що Управлінням капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації станом на 11 січня 2021 року завершено будівництво та капітальний ремонт 16-ти із 21 об'єктів амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Із них:

    •  14 новозбудованих об’єктів введено в експлуатацію;
    •  1 об’єкт капітального ремонту передано громаді;
    •  1 об’єкт на стадії передачі громаді;
    •  4 об’єкти на стадії завершення;
    •  по 1 об’єкту роботи тривають згідно графіку.

    Чернігівська обласна державна адміністрація й Управління капітального будівництва здійснюють постійний контроль над ходом будівельних робіт і вживають необхідних заходів щодо прискорення темпів будівництва на незавершених об’єктах.

    На сьогодні Управління ставить перед собою першочергове завдання передачі об’єктів амбулаторій селищним громадам згідно чинного законодавства та нового адміністративно-територіального устрою.

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo