Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР

    Будівництво

    Назад

    Кабінетом Міністрів України Чернігівській обласній державній адміністрації (для Чернігівської військової адміністрації) виділено 250 000 тис. гривень на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану (розпорядження від 10.04.2022 №280 р).

    Розпорядженням Чернігівської обласної військової адміністрації від 13.05.2022 №178 «Про визначення замовника робіт» Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації визначено замовником робіт з виконання першочергових робіт з відновлення об’єктів незалежно від форми власності за напрямками, вказаними вищевказаним розпорядженням.

    За 2022 рік Управлінням укладено 158 договорів на відновлення, з них: об’єкти теплового господарства – 3, об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства – 3, об’єкти електрогосподарства – 9, об’єкти охорони здоров’я – 11, об’єкти освіти – 20, житлові будинки багатоповерхові – 21, адміністративні будівлі – 2, житлові будинки приватні – 19, інші (невійськові) об’єкти – 3, об’єкти соціального захисту – 2, об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури – 65 (за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах).

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2022 №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» (далі – Постанова) визначено чіткий перелік видатків за якими можливе здійснення оплати в умовах воєнного стану. Нормами Постанови не передбачена оплата послуг по капітальним видаткам, саме тому роботи на нижче вказаних об’єктах призупинене у зв’язку з відсутністю фінансування:

    1. Реставрація пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі «Кінотеатр ім. Щорса» з пристосуванням під Хаб соціального партнерства та інституційного розвитку КУ «Чернігівський обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради;
    2. «Реконструкція дитячого садка в с. Богданіка»;
    3. «Будівництво Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст. на 11 класів в с. Григорівка, Бахмацького району, Чернігівської області»;
    4. «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини (на 1-2 лікаря) в с. Хоробичі Городнянського району Чернігівської області – будівництво»;
    5.  «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини (на 1-2 лікаря) в с. Гремяч Городнянського району Чернігівської області – будівництво».

    За 2022 рік виконані роботи по влаштуванню тимчасових переправ з забезпеченням автомобільного сполучення через зруйновані мости на всіх 7 пошкоджених об’єктах.

    Для здійснення безперебійного та безпечного руху автомобільного транспорту проводилось прибирання земляного полотна автомобільних доріг від завалів, сміття та конструкцій блок-постів, які не функціонують, облаштовувались підходи до залізничних переїздів, встановлювались дорожні знаки, наносилась дорожня розмітка на ділянках загальною протяжністю 14,69 км, відновлено основу дорожнього одягу щебенево-піщаною сумішшю в кількості 2775,5 т, ліквідована аварійна ямковість дорожнього покриття гарячою асфальтобетонною сумішшю в кількості 9962,3 т на загальній площі 83000,0 м², виконаний ямковий ремонт пневмо-струменевим методом на площі 3511 м².

    Загальна протяжність автодоріг загального користування місцевого значення, на яких виконані роботи по ремонту та відновленню покриття складає 368,0 км.

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo