Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    На Чернігівщині планують реконструкцію двох обласних медзакладів

    В рамках реалізації другого етапу Національної програми "Велике будівництво" в регіоні планують реконструкцію ще двох обласних багатопрофільних медзакладів – Чернігівської обласної лікарні та дитячої. Це питання обговорювали під час селекторної наради, яку проводив Офіс Президента. Участь у ній взяли заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко та начальник Управління охорони здоров’я Петро Гармаш.

    – На сьогодні забезпечення медичної сфери усім необхідним, починаючи від ремонту приміщень до оновлення обладнання, основне завдання для влади усіх рівнів, – сказав Олександр Савченко. Також він зазначив, що у 2019 році облдержадміністрація розпочала розробку проєктно-кошторисної документації для реконструкції цих двох медзакладів.

    За словами Петра Гармаша, в першу чергу в обласній лікарні реконструкції потребують будівлі хірургічного й терапевтичного корпусів та палатного корпусу №3. А в обласній дитячій лікарні першочергово необхідно відремонтувати харчоблок. Також начальник Управління охорони здоров’я підкреслив важливість забезпечення усім необхідним дитячу лікарню, адже вона єдина в області приймає хворих дітей на госпіталізацію.

    Загалом орієнтована сума на реалізацію усіх вищезгаданих об’єктів сягає понад 116 мільйонів гривень.

    Під час наради також обговорили завершення реконструкції приймальних відділень в рамках проєкту EMERGENCY. На Чернігівщині роботи  виконані на 100% в обласній лікарні, Чернігівській міській лікарні №2 та у Корюківській районній лікарні. Решта об'єктів має бути завершена у першому кварталі цього року.

    Одне з питань на селекторній нараді було пов’язане із завершенням розбудови мережі амбулаторій. За інформацією фахівців Управління капітального будівництва ОДА, в області було заплановано будівництво та капітальний ремонт 21 амбулаторії. З них 19 - нове будівництво, де на 14 об'єктах завершені роботи і вони готові до передачі на баланс утримувачам, ще п’ять – на стадії завершення. Ще дві амбулаторії відремонтовані (1 об’єкт переданий громаді, ще один у процесі передачі).

    Олександр Савченко підкреслив, що на сьогодні УКБ готове передати будівлі амбулаторій селищним громадам, але існують певні перепони.

    – Програма розбудови амбулаторних закладів стартувала у 2017 році і замовником робіт були районні адміністрації до зміни адміністративно-територіального устрою, а на баланс мають брати громади новостворених районів відповідно чинного законодавства, тому наразі очікуємо на проходження процедур передачі і тримаємо цей процес на постійному контролі, – зазначив заступник голови ОДА.

    За інформацією Департаменту інформаційної діяльності

    та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo