Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Міжвідомча робоча група визначила шість основних напрямів розробки Національної стратегії безбар’єрності

    У Кабінеті Міністрів України відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з розробки проекту Національної стратегії безбар’єрності за участі першої леді України Олени Зеленської. На засіданні робоча група презентувала свій план роботи та шість стратегічних напрямків формування Стратегії безбар’єрності.

    Головна мета стратегії – розбудова безбар’єрності у різних вимірах суспільного життя України – інфраструктурі, економіці, освіті, соціальній сфері тощо. Тобто мають враховуватися потреби усіх груп населення, в тому числі, осіб з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей.

    «В українському суспільстві існує комплекс викликів, пов’язаний із наявністю бар’єрів для різних вразливих груп населення, що стосуються не лише можливості повноцінного доступу до об’єктів фізичного оточення, інфраструктури, а також отримання різного виду послуг, зайнятості та багато іншого. Тому важливим напрямом державної політики щодо формування безбар’єрного простору в широкому розумінні має бути сприяння формуванню загальної культури українського суспільства», – зауважив під час засідання голова робочої групи Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

    Планується, що стратегія буде розроблена протягом найближчих двох місяців.

    До 6 напрямів, що ляжуть в основу Національної стратегії безбар’єрності, увійшли: соціальна, освітня, економічна, громадянська, фізична та цифрова безбар’єрність. Під кожен виділений стратегічний напрямок формуються тематичні експертні робочі групи.

    «Дякую робочій групі за детально продуманий план з розробки проекту Національної стратегії з безбар’єрності. Ви визначили для себе дуже стислі строки, і я щиро бажаю вам натхнення та енергії для створення Стратегії. Я продовжуватиму активно комунікувати тему безбар’єрності в Україні. Безбар’єрність має стати суспільною нормою», – зазначила перша леді Олена Зеленська.

    На першому етапі роботи учасники групи зосередяться на досліджені основних проблемних питань за кожним з напрямків та шляхами їх вирішення. Наступний крок – затвердження плану дій та підготовка законопроектів, орієнтованих на її імплементацію. Перший проект стратегії буде представлено вже на початку березня.

    Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України створив міжвідомчу робочу групу з розроблення проекту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на виконання Указу Президента «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». До її складу ввійшли 11 міністрів, низка народних депутатів України, представники Офісу Президента України, державних органів влади, Національного інституту стратегічних досліджень, громадськості та експертів.

    «Пропозиції щодо проекту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні»(подивитись презентацію можна ТУТ)

    За інформацією Міністерства розвитку громад та територій України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo