Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    До кінця березня у приймальних відділеннях опорних лікарень Чернігівщини будуть завершені будівельні роботи

    В рамках реалізації проєкту «EMERGENCY» в приймальних відділеннях дев’яти опорних медзакладів передбачено 72 мільйони гривень. Ці кошти спрямовані саме на реконструкцію, капітальний ремонт відповідно до єдиного всеукраїнського стандарту (брендбуку). На сьогодні середній показник  фактично виконаних будівельних робіт становить понад 88%.

    На чотирьох  об’єктах - Чернігівська міська лікарня #2, Чернігівська обласна лікарня, Лікарні у Корюківці та Козельці - роботи вже завершені, решта на завершальній стадії.

    Окрім ремонтів, другий етап реформи екстреної медичної допомоги передбачає оновлення матеріально-технічної бази приймальних відділень.

    Зокрема, на область передбачено придбання семи комп’ютерних томографів, восьми рентген-апаратів і 10 УЗД-систем. З них вже доставлено 3 КТ, 5 апаратів УЗД. До кінця березня триватиме доставка решти обладнання та його монтаж. Про це повідомили в Управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації.

    Цьогоріч програма оснащення продовжується – в Державному бюджеті передбачено 2 млрд грн для екстреної медичної допомоги на оснащення приймальних відділень опорних лікарень.

    – Проект «EMERGENCY» полягає також у зміні принципів надання первинної допомоги, діагностики та лікування. Тому паралельно з оснащенням приймальних відділень медичним устаткуванням, відбуватиметься навчання лікарів і медичного персоналу новим правилам та підходам до реанімаційних дій за міжнародними стандартами, – зазначила заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк.

    У реалізації програми розбудови сучасних приймальних відділень, Україна спирається на досвід Австралії, Ірландії та Польщі у створенні системи надання екстреної меддопомоги.

    Головна мета – створити для пацієнта комфортні умови, зручні та зрозумілі маршрути по кабінетах.

    Джерело: Чернігівська ОДА

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo