Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Анна Коваленко закликала жителів Чернігівщини повідомляти на гарячу лінію про порушення в екологічній сфері

    Екологічна безпека області – важливий напрямок діяльності Чернігівської ОДА і один із десяти пріоритетних завдань, які ставить перед собою голова облдержадміністрації Анна Коваленко. Про це вона повідомила на брифінгу, 2 квітня. 

    – У Чернігівській області зафіксовані найбільш значущі нагальні порушення природоохоронного законодавства, серед яких незаконні  вирубки лісів, розорювання прибережних захисних смуг та водоохоронних зон, незадовільний стан складів зберігання безхазяйних непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, несанкціонований видобуток корисних копалин, стихійні сміттєзвалища та незаконні гідротехнічні споруди, – зазначила Анна  Коваленко.

    За її словами, для розв'язання цих питань потрібна комплексна ефективна взаємодія влади, контролюючих та правоохоронних органів з протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства.

    Голова ОДА наголосила, що не менш важливим є і питання матеріально-технічного забезпечення сучасним оснащенням працівників Державної екологічної інспекції та обласного управління лісового та мисливського господарства та їх ефективного використання.

    – Тепловізори, квадрокоптери, біноклі, заправлений човен, рації, фото і відеокамери та інша апаратура допоможе покращити якість перевірок, збільшити кількість виявлених порушень. Таким чином, забезпечить відшкодування збитків завданих місцевим та державному бюджетам, — підкреслила голова ОДА.

    Анна Коваленко розповіла, що зранку, 2 квітня, спільно з представниками екоінспекції, контролюючих та правоохоронних органів з повітря перевірили стан рубок лісу, підпалів та пожеж на території Сновської, Корюківської, Холминської, Семенівської та Новгород-Сіверської громад. 

     Знаєте, з повітря дуже добре видно і порушення. Фактично це спалені сотні гектар. Це виглядає жахливо. Ми мали змогу під час польоту зафіксувати GPS-координати цих згарищ. Адже, розуміємо що у цієї спаленої землі є власник, який не потурбувався ні про екосистему, ні про здоров’я жителів, яким довелось дихати цим повітрям. Під час польоту оглянули місцезнаходження свіжих вирубок і неприбраних після рубок територій. Крім того, оглянули території вздовж Десни, які в зоні ризику через загрозу несанкціонованого розорювання, – сказала очільниця облдержадміністрації.

    Під час брифінгу Анна Коваленко розповіла про створення Штабу з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства. До його складу увійшли представники облдержадміністрації, правоохоронних і контролюючих органів виконавчої влади, громадськості.

    Штаб створено задля протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівщини. 

    – Облдержадміністрація ініціює створення інтерактивної карти екологічного стану області, що включатиме інформацію про порушення екологічного законодавства на певній території регіону. Цей інструмент забезпечить оперативність і якість роботи з просторовою інформацією про природно-заповідний фонд області, якісний доступ правоохоронних органів та громадськості до інформації про виявлені екологічні проблеми та стан їх вирішення,– наголосила голова ОДА.

    Анна Коваленко закликала представників територіальних громад долучитися до роботи штабу, задля збереження екології на території області.

     Це справа не лише влади та правоохоронців, а і кожного, хто живе тут. Тому запрошую небайдужих жителів Чернігівщини, яким відомо про порушення в екологічній сфері, звертатися на «гарячу» екологічну лінію: 0-800-501-740 – повідомила очільниця ОДА.

    Джерело:  Чернігівська ОДА

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo