Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Інтерактивна карта допоможе жителям Чернігівщини долучитися до вирішення екологічних проблем

    У вівторок, 6 березня, заступник голови ОДА Олександр Савченко провів нараду щодо запуску на геопорталі Чернігівської області інтерактивної карти екологічного стану регіону.

    - Даний електронний сервіс надасть можливість громадянам надсилати звернення з геоприв’язкою щодо виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ, незаконних вирубок лісів, незаконних гідроспоруд, розорювання прибережних смуг тощо. Водночас це допоможе органам влади та контролюючим установам оперативно реагувати на порушення екологічного законодавства, - зазначив заступник голови.

    Презентував можливості інформаційного ресурсу заступник начальника Управління містобудування та архітектури ОДА Сергій Куреня.

    - Геопортал містобудівного кадастру Чернігівської області – багатофункціональний онлайн-ресурс. Відтепер він доповниться новим інформаційним сервісом, який сприятиме оперативному вирішенню екологічних проблем регіону. Ми розраховуємо, що зібрана в одному місці інформація про порушення в екологічній сфері не лише спростить пошук даних об’єктів, але й дозволить залучати все більше громадян до контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства, - зазначив засновник геоінформаційної системи області Сергій Куреня.

    Він презентував алгоритм дій, за яким буде відбуватися прийом звернень від громадян, їх розміщення на геопорталі та визначення виконавців даного питання.

    Для подальшого розвитку і актуалізації інформаційного ресурсу було вирішено налагодити обмін інформацією між профільними підрозділами ОДА, контролюючими структурами та наповнювати геопортал достовірними та актуальними даними про екологічні об’єкти.

     

    Джерело:Чернігівська ОДА

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo