Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    На замовлення Мінрегіону експерти створили базу даних про проведення навчань та тренінгів для громад

    Більшість створених у 2020 році територіальних громад мають ще недостатньо досвіду та знань для ефективної роботи у нових умовах – з широкими повноваженнями і значними ресурсам. Отже вони потребують постійної методологічної та інформаційної підтримки з боку Уряду, а також від українських та міжнародних експертів.

    Навчання для територіальних громад проводяться за підтримки більшості проектів та програм міжнародної технічної допомоги, що допомагають українському Уряду впроваджувати децентралізацію. Для того, щоб Мінрегіон мав повну інформацію про характер, географічне, тематичне покриття і часові рамки такого навчання, за технічної підтримки Проекту DESPRO експерти створили базу даних навчань для територіальних громад.

    Ідея розробки системи з’явилася в рамках робочої групи №6.2 з питань управління професійним розвитком посадових осіб місцевого самоврядування Ради донорів з питань децентралізації в Україні (наразі – Секторальної робочої групи з питань децентралізації та регіонального розвитку). Наповнення бази, її технічні особливості були опрацьовані та апробовані спільно на засіданнях групи.

    На разі в системі є інформація про проведені навчання для представників територіальних громад у IV кварталі 2020 року та невдовзі будуть доступні дані про навчання у І кварталі 2021 року. Інформація про навчання оновлюватиметься щоквартально.

    «Ця інформаційна система допоможе Мінрегіону більш ефективно координувати зусилля міжнародних партнерів з надання інформаційної та методичної допомоги громадам. Ми спільно з керівництвом міжнародних проектів та програм бачитимемо, де, коли і хто проводив навчання чи тренінги та на яку тему. Це дасть змогу розподіляти підтримку більш рівномірно, з прив’язкою не лише до території, а й до актуальності тем навчань для громад. У той же час, самі громади зможуть проаналізувати, чи використовують вони усі доступні можливості отримати нові знання та досвід», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

    Ознайомитися з базою даних про навчання та тренінги можна за посиланням>>.

    Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo