Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Олексій Чернишов: Ключ до економічного зростання регіонів — нові робочі місця

    Діяльність Уряду сконцентрована на прискоренні економічного зростання регіонів та підвищенні їхньої конкурентоспроможності. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час відкриття XX Міжнародного економічного форуму у Львові. У заході також взяли участь представники центральної та місцевої влади, народні депутати, міжнародні партнери, підприємці та експерти.

    «Попри пандемію та обмеження, які вже стали нормою життя, ми маємо думати про розвиток економіки країни та створення нових робочих місць. Зокрема, цьогоріч з Державного фонду регіонального розвитку розпочалося цільове фінансування проєктів громад, які стимулюють розвиток виробництва та створення нових робочих місць. Таким чином ми зосереджуємося на економічному розвитку кожного регіону та громади», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов під час панельної дискусії на тему «Постпандемічний світ: від нових викликів до стійкого економічного розвитку».

    Зокрема, Олексій Чернишов зазначив, що Мінрегіон наразі працює над збільшенням обсягу Державного фонду регіонального розвитку. Вже розроблено та подано до Верховної Ради України відповідний законопроєкт.

    Документ передбачає:

    • прогнозований обсяг коштів ДФРР з 2023 року, не менше 3% від доходу загального фонду Держбюджету на відповідний рік;
    • можливості залучення додаткових коштів міжнародної технічної допомоги, донорів та кредитних ресурсів міжнародних фінансових організацій тощо.

    Зазначимо, протягом 2021 року коштом ДФРР фінансується 40 проєктів економічного розвитку.

    За словами Олексія Чернишова, у межах секторальної бюджетної підтримки Мінрегіоном також фінансується проєкт регіонального розвитку «Мережа індустріальних парків «Західний індустріальний кластер» на період 2021-2023 років. Проєктом передбачено утворення 5 нових індустріальних парків на території Житомирської, Тернопільської та Рівненської областей.

    Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов в інтерв’ю Українському радіо повідомив, що для економічного зростання регіонів в Україну необхідно залучати й іноземний капітал – одним з ефективних інструментів для цього, який вже апробовано у низці країн, є розвиток мережі індустріальних парків.

     

    Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo