Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Наше завдання — забезпечити використання державних інвестицій ефективно та за призначенням, —голова ОДА В’ячеслав Чаус

    — Уперше за понад півстоліття експлуатації завдяки "Великому будівництву" капітально відремонтували цей металевий міст через Десну. Роботи завершені. Тепер діставатися іншого берегу не страшно, — констатував під час брифінгу на Новгород-Сіверщині голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

    До цього проїзд до сіл Бирине, Прокопівка та Підгірне Новгород-Сіверського району протягом кількох десятирічь був нелегким та небезпечним: понтонний міст через Десну перебував у практично аварійному стані. Навесні ж, під час розливу, переїзд затоплювало, і мешканці сіл добиралися до районного центру і назад через Сумщину. А це додатково більше 50 кілометрів в один бік.

    У ході капітального ремонту були повністю замінені понтони та прогонові споруди. Крім того, замінена вся проїзна частина мосту, дерев’яні і металеві конструкції проміжних та берегових опор, укріплені береги біля них, здійснено заякорювання понтонів мосту.

    Протяжність ділянки ремонту – 87,5 м. Обсяг фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету — майже 7,9 мільйона гривень.

    Голова ОДА у ході своєї робочої поїздки по Новгород-Сіверському району оглянув ще один об’єкт будівництва — Семенівську гімназію №2. Тут в рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів» ведуть капітальний ремонт даху.

    На умовах співфінансування з державного бюджету виділено 3,3 мільйона гривень, з місцевого — 0,5 мільйона гривень. Будівельні роботи розпочато в липні. Станом на 11 листопада освоєно 44% коштів. Будівельно-монтажні роботи планується закінчити до 20 грудня поточного року.

    — Ця школа — одна з найбільших у Семенівській громаді, де навчаються діти з п’яти населених пунктів. Зараз ведеться ремонт даху одного з корпусів закладу, де незабаром буде облаштована їдальня. Мета програми Уряду і Президента — створити сучасний, безпечний та комфортний освітній простір для кожного учня. А наше завдання — забезпечити її досягнення на Чернігівщині, пересвідчитись, що державні інвестиції використовуються ефективно та за призначенням, — зазначив В’ячеслав Чаус під час спілкування з журналістами.

    Не менш важливим для себе голова ОДА визначив і створення сприятливого бізнес-клімату в області. Адже саме розвиток економіки є запорукою соціального благополуччя в регіоні.

    Нині на Семенівщині, поблизу села Чорний Ріг, реалізується новий інвестиційниї проєкт — будівництво біогазової установки з виробництва електроенергії.

    Інвестор – ТОВ «Каліпсо біогаз». Розмір інвестицій в будівництво – близько 220 мільйонів гривень. На підприємстві буде створено до 20 нових робочих місць.

    Проєкт пройшов екологічну експертизу та є безпечним для навколишнього природного середовища.

    Процес виробництва електроенергії на біогазовій установці передбачає використання сировини — кукурудзи певної стиглості, яку скошуватимуть і перероблятимуть на біомасу. Відпрацьована ж суміш є аналогом комплексних добрив і буде вноситись під посіви. Тобто виробничий процес отримання електроенергії буде замкненим і практично безвідходним.

    Будівельні та монтажні роботи виконує київське ТОВ «Про-енерджі». Обладнання для генерації замовлено в Нідерландах. Половина обладнання і устаткування на електростанції буде українського виробництва.

    В’ячеслав Чаус під час своєї робочої поїздки ознайомився з виробничими потужностями та матеріально-технічною базою підприємства.

    За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
    та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
    .

     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo