Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    В’ячеслав Чаус: Будівельні роботи в ЛОР-відділенні обласної лікарні завершені

    У Чернігівській обласній лікарні фінішувала реконструкція приміщення отоларингологічного відділення. Роботи тут виконані в рамках президентської програми «Велике будівництво» коштом Державного фонду регіонального розвитку за співфінансування з обласного бюджету. Загальна вартість робіт та закупки необхідного обладнання перевищила 10 мільйонів гривень, з яких понад 9 мільйонів надав ДФРР.

    З результатами ознайомився сьогодні голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

    У проєкті було враховано сучасні вимоги енергозбереження та енергоефективності, протипожежного захисту, режиму безпеки та охорони праці, а також — безбар’єрності. Так, у ЛОР-відділенні повністю замінили системи електро- та водопостачання, водовідведення, встановили вентиляцію з триступеневою фільтрацією повітря. Крім того, в межах проєкту передбачено оснащення сучасним медичним обладнанням та устаткуванням.

    — Будівельні роботи в ЛОР-відділенні Чернігівської обласної лікарні завершені. Були деякі проблеми з підрядником, але все вдалося вчасно відкоригувати, тож маємо якісну реконструкцію. У приміщенні буде комфортно і пацієнтам, і медичному персоналу. На часі — оснащення відділення сучасним обладнанням. І над цим питанням плідно попрацюємо вже цього року, — прокоментував під час брифінгу місцевим ЗМІ В’ячеслав Чаус.

    Ще одне питання, на якому акцентував голова ОДА, спілкуючись і з колективом медичного закладу, і з представниками ЗМІ, — вакцинація проти Covid:

    — Область наближається до 45-відсоткового порогу щеплень двома дозами. Та цього замало, щоб здобути колективний імунітет. На сьогодні вже розпочато процес бустерного щеплення, яке вводиться людям віком 60+, медикам та співробітникам будинків інтернатного типу. Це дозволить підсилити захист після 6-9 місяців від основної вакцинації. У наявності Pfizer і Moderna.

    Нагадаємо, що в Україні запровадили бустерну дозу від Covid для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, якщо з часу закінчення курсу вакцинації вже минуло 6 місяців. Для отримання бустерної дози можна записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації.

    Бустерна доза вводиться людям 60+, медикам та співробітникам будинків інтернатного типу для того, щоб посилити захист через поступове зниження ефективності вакцини. Сертифікат про щеплення буде продовжено від дати отримання бустерної дози на 270 діб.

    За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
    та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo