Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Олексій Чернишов закликав будівельні компанії активніше долучатися до розвитку енергоефективності в Україні

    Енергетична незалежність є частиною загальної незалежності країни — у політичному, екологічному та економічному напрямах. На цьому наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час спільної зустрічі з Фондом енергоефективності, представниками Конфедерації будівельників України та виробниками будівельних матеріалів. Аби забезпечити якісну та стабільну термомодернізацію багатоповерхових будинків, необхідно залучати досвідчених та професійних забудовників. 

    «В Україні достатньо професійних будівельних компаній, які реалізовують надскладні архітектурні проєкти, а також мають у своєму арсеналі втілені енергоефективні приклади. Їхній досвід — важливий і його необхідно залучати до реалізації програм Фонду енергоефективності “Енергодім”. Разом ми зможемо наростити темпи проведення енергоефективних заходів та додати ефективності на шляху до перетворення України на енергетично незалежну державу», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

    Зазначимо, програма Фонду енергоефективності «Енергодім» покликана заощаджувати до 70% витрат на проведення енергоефективних заходів.

    Водночас парламент ратифікував угоду з ЄІБ щодо кредиту у 300 млн євро на комплексну термомодернізацію громадських будівель. Також Мінрегіоном було підписано угоди з ЄІБ та фондом «E5P» у межах проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Йдеться про надання гранту Україні у розмірі 4 млн євро від фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), а також грантової технічної допомоги на суму 4 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP).

    Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що у Держбюджеті на 2022 рік передбачено суттєве підвищення фінансування заходів з енергоефективності.

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo