Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    130 громад затвердили місцеві програми для підтримки енергоощадних заходів, — Василь Лозинський

    Понад 26 тисяч ОСББ по всій Україні мають можливість скористатися місцевою підтримкою для впровадження енергоощадних заходів у багатоквартирних будинках. Зокрема, майже 130 громад розробили та затвердили відповідні програми із загальним фінансуванням понад 160 млн грн. Про це заявив заступник Міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський. 

    «Результатом спільних дій держави та громад у сфері енергоефективності стане економія витрат з місцевих бюджетів та безпосередньо кожної сім’ї. Тож зараз ми бачимо позитивну тенденцію: кількість громад, які проявляють ініціативу та підтверджують свої наміри сприяти проведенню енергоощадних заходів, збільшується», —  підкреслив Василь Лозинський.  

    Заступник Міністра також додав, що інформацію про кількість та географію підписаних меморандумів з Фондом енергоефективності, а також деталі про оновлені місцеві програми підтримки ОСББ-учасників програми “Енергодім” можна простежити на карті.

    Зазначимо,  протягом січня між Фондом та містами було підписано 2 меморандуми про співпрацю у межах програми “Енергодім” — з Марганецькою та Новомосковською міськими радами у Дніпропетровській області. Всього за період дії Програми з вересня 2019 року станом на 31 січня 2022 року між Фондом енергоефективності та громадами було підписано 250 меморандумів про співпрацю.

    У поточному році Фонд планує підписати меморандуми з громадами Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Харківської, Черкаської, Рівненської, Івано-Франківської, Хмельницької, Вінницької, Закарпатської, Луганської, Тернопільської, Житомирської, Запорізької та Чернівецької областей.

    Довідково

    Фонд енергоефективності – це державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

    Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з урахуванням кращих європейських практик.

    Подати заявку на участь у програмі «Енергодім» можна за посиланням.

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo