Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Інформаційно-аналітична система моніторингу — інструмент, який сприяє розвитку громад, — В’ячеслав Негода

    Інформаційно-аналітична система моніторингу статистичних та адміністративних показників у громадах  —  це інструмент, який дозволяє приймати рішення для розвитку регіонів. Про це заявив заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода під час національного форуму «Безпечні та спроможні громади майбутнього». 

    «В Мінрегіоні розроблено інформаційно-аналітичну систему моніторингу показників громад — статистичних та адміністративних. Система містить дані по кількох важливих напрямах, зокрема, демографічні показники, інфраструктурні, фінансові та інформацію про послуги і врядування. Відтак ми матимемо чітку картину сильних та слабких сторін кожної громади, а отже зможемо приймати правильні рішення щодо підтримки тих, чи інших сфер розвитку. Найближчим часом ми плануємо розширення кількості сфер аналізу», — зазначив заступник Міністра. 

    Зазначимо, наразі система складається з чотирьох окремих тематичних розділів, але в планах на найближчий рік є збільшення кількості розділів до десяти. Система моніторингу налічує 25 електронних карт, загалом 30 показників. Впродовж року показники системи планується розширити. 

    Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Верховна Рада проголосувала за збільшення фінансування Державного фонду регіонального розвитку в 1,5 рази.

     

    Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo