Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Малі міста України отримають додаткові інвестиції в енергоефективні проєкти в рамках співпраці з NEFCO, – Олексій Чернишов

    Міжнародна фінансова організація NEFCO (Північна екологічна фінансова корпорація) та Міністерство розвитку громад та територій підписали Меморандум про співпрацю щодо енергоефективності та покращення ситуації з твердими побутовими відходами у малих та середніх містах і громадах України. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

    «Енергоефективність у будівлях – пріоритетний напрям діяльності для України та Європейського Союзу. Одним із головних інструментів для його реалізації є Фонд енергоефективності. Водночас ми завжди у пошуку додаткових інструментів задля розширення можливостей в кожній громаді. NEFCO – одна з небагатьох міжнародних фінансових організацій, які працюють з малими та середніми містами. Допомога, що надають наші партнери на реалізацію енергоефективних проєктів, є надзвичайно цінною», – наголосив Олексій Чернишов. 

    Зазначимо, у результаті співпраці з NEFCO малі міста набувають досвіду в розробці та впровадженні енергоефективних проєктів. Бюджет Програми складатиметься з гранту Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (NIP) у розмірі 10 млн Євро та кредитів муніципалітетам від НЕФКО у розмірі 10 млн Євро, технічної допомоги від Швеції та ЄС на впровадження проєктів, а також власних внесків міст.

    У рамках проєкту будуть реалізовані заходи з енергоефективності та у секторі твердих побутових відходів у Бахмуті (Донецька область), Мелітополі (Запорізька область), Ніжині (Чернігівська область), Новоград-Волинському (Житомирська область), Покрові (Дніпропетровська область), Пологах (Запорізька область), Василівці (Запорізька область), Володимир-Волинському (Волинська область).

    Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Світовий банк надасть 300 мільйонів доларів на проведення термомодернізації в українських містах.​​​​

    Джерело:   Міністерство розвитку громад та територій України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo