Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    На Чернігівщині за рахунок коштів з резервного фонду державного бюджету відновлено перші 7 об’єктів, пошкоджені під час бойових дій

    У Чернігівській області з початку повномасштабного вторгнення, станом на 08.08.2022 року, зафіксовано пошкоджених та зруйнованих 7219 об’єктів з них: знищено повністю 910 об’єктів, значно пошкоджено (неможлива експлуатація) 1109 об’єктів, незначні пошкодження (можлива експлуатація після проведення поточного ремонту) мають 5193 об’єктів. Вказані  цифри не є остаточними, оскільки процес фіксації руйнувань триває. Воєнні дії російської армії завдали шкоди як об’єктам критичної інфраструктури, так і житловому фонду.

    Для виконання першочергових робіт з відновлення об’єктів незалежно від форми власності розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10.04.2022 № 280-р з резервного фонду державного бюджету Чернігівській облдержадміністрації (для Чернігівської військової адміністрації) виділено 250 000 тис. гривень.

    З метою відновлення населених пунктів області, сприяння соціально-економічному розвитку територіальних громад для підвищення рівня життя населення та соціальної стійкості створено обласний координаційний штаб з відбудови населених пунктів та територій Чернігівської області. На засіданнях Штабу затверджуються переліки об’єктів в населених пунктах та на території Чернігівської області, які зазнали руйнувань внаслідок військової агресії російської федерації проти України та підлягають першочерговому відновленню.

    Наразі завершено ремонтні роботи з поточного ремонту на 7 об’єктах. Заходи з відновлення пошкоджених об’єктів відбувалися за рахунок коштів з резервного фонду державного бюджету:

    Каналізаційна насосна станція – 2 КП «Чернігівводоканал» за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 105-В – загальна кошторисна вартість – 48,75900 тис. гривень. У рамках договору виконано роботи з ремонту заповнень віконних прорізів з відновленням укосів та улаштування віконних зливів.

    Каналізаційна насосна станція -5 КП «Чернігівводоканал» за адресою: м. Чернігів, вул. Леоніда Пашина, 2 – загальна кошторисна вартість – 106,24200 тис. гривень. У рамках договору виконано роботи з ремонту заповнень віконних прорізів з відновленням укосів та улаштування віконних зливів.

    Центральний тепловий пункт АТ ОТКЕ за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 95 – загальна кошторисна вартість – 1 264,57200 тис. гривень. У рамках договору виконано роботи з ремонту заповнень віконних прорізів з відновленням укосів та улаштуванням віконних зливів, ремонт системи опалення.

    КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 160 – загальна кошторисна вартість – 2 956,87800 тис. гривень. У рамках договору виконано роботи з ремонту заповнень віконних прорізів з відновленням укосів та улаштуванням віконних зливів, ремонт системи опалення.

    «ДНЗ №52 «Сонечко» Чернігівської міської ради Чернігівської області» за адресою: м. Чернігів, вул. Захисників України, 11-В – загальна кошторисна вартість – 1 663,62000 тис. гривень. У рамках договору виконано роботи з ремонту заповнень віконних прорізів з відновленням укосів та улаштуванням віконних зливів.

    «Дмитрівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» Дмитрівської селищної ради Чернігівської області» за адресою: вул. Незалежності, 35, смт Дмитрівка, Ніжинський район, Чернігівська область – загальна кошторисна вартість – 139,02600 тис. гривень. У рамках договору виконано роботи з ремонту і заміни заповнень віконних прорізів з відновленням укосів та улаштуванням віконних зливів.

    «Дошкільний навчальний заклад (ясла –садок) №25 « Зірочка» загального розвитку дітей Ніжинської міської ради Чернігівської області» за адресою: вул. Прилуцька 160, м. Ніжин, Чернігівська область – загальна кошторисна вартість – 481,41000 тис. гривень. У рамках договору виконано роботи з ремонту і заміни заповнень віконних прорізів з відновленням укосів та улаштуванням віконних зливів.

    До переліку об’єктів, що потребують швидкого відновлення відносяться об’єкти життєзабезпечення,  заклади освіти, заклади охорони здоров’я, адміністративні будівлі, багатоквартирні житлові будинки на яких продовжуються ремонтні роботи.

     
     
     
     

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo