Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Стань помітним на дорозі

    Наша країна перебуває у режимі тотальної економії електроенергії. На тлі енергетичного терору рф і цілеспрямованого нищення критичної інфраструктури, українські міста перейшли на енергоощадний режим споживання. Вулиці міст, вітрини магазинів, ділянки міжнародних трас тепер не освітлюються. Тому всім нам варто подбати про власну безпеку — стати помітним на дорозі.

    Істотно покращити видимість пішоходів для водіїв та, відповідно, зберегти життя та здоров’я громадян допоможе використання одягу світлих кольорів та світловідбивних елементів.

    Пішохода в темному одязі, за поганих погодних умов, водій помічає на відстані 30-40 м. Якщо ж на дорозі ожеледиця, уникнути аварії майже неможливо.

    Пішохода в одязі зі світловідбивачами водій побачить за 150 м.

    Дослідження експертів свідчать, що світловідбивачі у 6 разів зменшують ризик аварії за участю пішохода, адже водії помічають пішоходів раніше, тому реагують швидше.

    Пам’ятайте, світловідбивачів багато не буває – чим їх більше, тим краще. Приміром, на таких аварійно-небезпечних ділянках як перехрестя двостороннє розміщення світловідбивача зробить пішохода помітним для водіїв, які рухаються в обидві сторони.

    Безпека на дорозі залежить від кожного з нас.

     
    За інформацією Державного агентства автомобільних доріг України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo