Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Перша леді Олена Зеленська презентувала у Києві друковану версію «Довідника безбар’єрності»

    У Міжнародний день толерантності Перша леді Олена Зеленська презентувала друковану версію «Довідника безбар’єрності» — посібника з коректного спілкування. Презентація відбулася за участю представників органів влади, громадянського суспільства, експертного середовища та бізнес-спільноти.

    Як зазначила Олена Зеленська, в умовах війни безбар’єрність набула ще більшої актуальності й нового значення для України. «Війна диктує умови, у яких змінюється все як ззовні, так і всередині людей. Я не знаю жодної української родини, яку б не зачепила російська агресія – безпосередньо або через близьких. Але я знаю, що людина, її життя, права, гідність, майбутнє, добробут – це те, за що ми й далі б’ємося. Важливий компонент цього, базовий ціннісний принцип – етика спілкування та нашої взаємодії», – наголосила вона.

    Друкована версія «Довідника безбар’єрності» — це унікальне мультиформатне видання: зі шрифтом Брайля, конгревним тисненням, QR-кодами на переклад українською жестовою мовою. Надалі посібник буде передано національним та обласним бібліотекам, а також державним підприємствам для вивчення, розповсюдження та максимального застосування.

    «Довідник безбар’єрності» створений за ініціативою Першої леді Олени Зеленської у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Посібник з’явився у вересні 2021 року в електронному форматі як продукт з відкритим кодом, який можна використовувати у проєктах, цитувати, а також доповнювати.

    Електронний Довідник доступний українською жестовою мовою з аудіодискрипцією та містить такі розділи, як складові безбар’єрності, правила мови, словник та безбар’єрний календар. Після повномасштабного вторгнення Довідник було доповнено розділами «У воєнний час» та «Етика взаємодії у періоди стресу». Електронна версія довідника регулярно доповнюється актуальною та корисною інформацією https://bf.in.ua.

    Аналітичну та технічну підтримку проєкту надавала ГО «Безбар’єрність». Упорядниця довідника – Тетяна Касьян, ілюстраторка – Ольга Дегтярьова. 

    Зазначимо, що презентація друкованого «Довідника безбар’єрності» мала відбутися у травні 2022 року під час Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» у Києві. Але повномасштабне вторгнення рф, змінило плани. Уперше  видання презентували у жовтні 2022 року на Франкфуртському книжковому ярмарку.

    За інформацією Міністерства розвитку громад і територій України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo