Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    «Програма з відновлення України»: Уряд розподілив субвенцію на реалізацію 83 проєктів у 10 областях

    Уряд розподілив субвенцію з державного бюджету місцевим на реалізацію проєктів у межах «Програми з відновлення України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Йдеться про 340 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення соціальної та критичної інфраструктури у 10-ти областях. Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 6 грудня. 

    У межах «Програми з відновлення України» планується реалізувати 83 проєкти з відновлення та будівництва інфраструктурних об’єктів, які забезпечують повноцінне життя в громадах на деокупованих територіях Житомирської, Київської, Сумської та Чернігівської областей, а також Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях, які є опорними. Кошти субвенції у першому відборі, зокрема будуть спрямовані на відновлення шкіл, дитячих садочків, лікарень, ЦНАПів, об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення. Важливо, що відновлення має здійснюватися з урахуванням вимог безбар’єрності та енергоефективності.

    Загалом на участь у першому відборі від органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади/виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад надійшло 1003 проєкти.

    На першому засіданні Експертної робочої групи з питань ініціювання, підготовки, супроводження та реалізації спільних з ЄІБ проєктів у рамках «Програми з відновлення України» було рекомендовано включити до переліку 83 проєкти на суму за рахунок коштів субвенції близько 4,7 млрд грн, а саме:

    • Житомирська область – 6 проєктів,
    • Київська область – 30 проєктів,
    • Сумська область – 2 проєкти,
    • Чернігівська область – 3 проєкти,
    • Вінницька область – 8 проєктів,
    • Дніпропетровська область – 8 проєктів,
    • Кіровоградська область – 3 проєкти,
    • Одеська область – 11 проєктів,
    • Полтавська область – 11 проєктів,
    • Черкаська область – 1 проєкт.

    Зауважимо, що «Програма з відновлення України» є продовженням «Надзвичайної кредитної програми для відновлення в Україні», яка була підписана у 2014 році про залучення 200 млн євро та була першою експериментальною програмою поєднання кредиту для України та безповоротним наданням коштів для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

    За інформацією Міністерства розвитку громад і територій України

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo