Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    На Чернігівщині затвердили перелік проєктів на відновлення за рахунок субвенції з державного бюджету

    Відповідне рішення прийняли сьогодні на засіданні обласного координаційного штабу з відбудови населених пунктів та територій Чернігівської області під головуванням начальника ОВА В’ячеслава Чауса.

    Обсяг субвенції виділений для області – 244,7 мільйона гривень. Кошти надані Європейським інвестиційним банком. Співфінансування проєктів має складати не менше 25% .

    Громади області надали для розгляду 148 проєктів на загальну суму майже 760 млн грн. Відповідно, на цю суму було відібрано 62 проєкти. Зокрема, серед обраних — заклади освіти, медицини та житлово-комунального господарства.

    «При визначенні проєктів на відновлення ми сфокусувались на 4 основних напрямах — відновлення пошкоджених і зруйнованих об’єктів, виготовлення проєктно-кошторисних документацій, укриття та водопостачання», — зазначив В’ячеслав Чаус.

    Надалі затверджений перелік буде направлений до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України для погодження.

    Інші ж 86 проєктів на суму 515 мільйонів гривень не включено до переліку через зауваження. Найпоширеніші серед них – відсутність витягів про право власності на майно і землю, застаріла проєктно-кошторисна документація, відсутність комплексного підходу до відновлення пошкоджених об’єктів та неповний пакет документів.

     
     
     
     
     
     
    За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo