Анонси

    ЧОДА

    ЧОР

    ЧМР


    Назад

    Про ліквідацію наслідків російського теракту 19 серпня — на засіданні коордцентру при ОДА

    Хід ліквідації наслідків ракетного удару по центру Чернігова обговорили сьогодні учасники засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОДА.

    Від російського теракту в обласному центрі постраждали 208 людей, семеро з них загинули. Особи, які нині на госпіталізації, забезпечені медичною допомогою в повному обсязі. А також психологічною (хто на цей момент може її отримати). Працюють психологи і з родичами постраждалих.

    Загалом у Чернігові з понеділка функціонує єдиний центр допомоги потерпілим від ракетної атаки 19 серпня. На його базі можна отримати допомогу від українських та міжнародних організацій (наразі їх 13) щодо відновлення житла (ремонт вікон, дверей), видачі будівельних матеріалів, продовольчих наборів, оформлення грошової допомоги, а також юридичну та психологічну підтримку. Сюди вже звернулися понад три сотні постраждалих.

    Детальну інформацію про роботу центру можна дізнатися у відділі звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка, 9) або за телефонами: (0462) 678-668 та (0462) 677-064.

    «Дякую всім громадським організаціям, які одразу включилися в роботу, акумулювавши свої зусилля! Дуже важливо, що люди в одному місці можуть отримати всю необхідну допомогу», – наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

    Варто зазначити, що родини загиблих та поранених, які лікуються на стаціонарі, отримають фінансову підтримку з обласного бюджету. За словами директорки Департаменту соціального захисту населення ОДА Валентини Лугової, на виплату у 100 тисяч гривень (одному із членів сім’ї загиблого) подано п’ять заяв, ще на дві – очікують.

    Під виплату 30 тисяч гривень підпадають 49 пацієнтів, які зараз на лікуванні (середній та тяжкий стан внаслідок мінно-вибухової травми). Важливо! Людям нікуди звертатися не потрібно: збір пакетів документів і оформлення заяв проводиться централізовано у медзакладах.

    Щодо пошкоджених житлових будинків: 78 обстежено, зокрема у 45 – потрібен ремонт покрівлі площею 7,9 тис. м2, у 60 – пошкоджено 850 вікон площею майже 8 тис. м2. Ще понад 400 вікон (900 м2) потребують заміни у місцях загального користування.

    Як поінформував в.о. міського голови Олександр Ломако, наразі міські ЖЕКи проводять роботи щодо тимчасового накриття пошкоджених дахів. У самих будинках тривають гідравлічні випробування, щоб зрозуміти ситуацію із системою опалення. Сьогодні-завтра розпочнуться і самі ремонтні роботи, на що міська рада виділяє майже 25 мільйонів гривень.

     
     
     
     
     
     
    За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

    Назад

    Президент України

    ВРУ

    КМУ

    Мінрегіон

    data

    economy

    academy

    teplo

    teplo

    teplo